Δήμος Τρικκαίων

Εντυπωσίασε η Χορωδία Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ

6 Απριλίου 2016
Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων (Σ.Φ.Μ.Τ.), προάγοντας για μία ακόμη φορά τον πολιτισμό, υποδέχθηκε τη Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας 4 Απριλίου και ώρα 21.00μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, αντάξια της διεθνούς φήμης της, επιφύλαξε στο κοινό μια εξαιρετική εμφάνιση η οποία έτυχε της θερμής ανταπόκρισης των φιλόμουσων Τρικαλινών

αλλά και κατοίκων γειτονικών πόλεων. Μια μοναδική παράσταση που ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς τους είδους, δίνοντας τους την ευκαιρία να απολαύσουν ένα από τα σημαντικότερα Χορωδιακά Σύνολα της χώρας. Μαγευτικά ακούσματα από 25 χορωδούς, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη, ο οποίος συνεργάζεται με τη Χορωδία ως Μαέστρος της από τον περασμένο Ιανουάριο και παράλληλα διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ( Σ.Ο.Ν ) του Σ.Φ.Μ.Τ.  και με την συνοδεία της Φρόσως Κτιστάκη στο πιάνο, παρέσυραν τους παρευρισκόμενους σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι με ακούσματα από φωνές που συγκινούσαν  μεταφέροντας τους ακροατές σε άλλους κόσμους

Η ανταμοιβή όλων των συντελεστών, το παρατεταμένο χειροκρότημα και τα επανειλημμένα μπράβο του κοινού, στο οποίο η Χορωδία χάρισε μια αλησμόνητη βραδιά.

Η   Χορωδία  της  ΕΡΤ  ιδρύθηκε  το  1977 από  το Μάνο Χατζιδάκι, Διευθυντή  τότε  του  Τρίτου  Προγράμματος της Ραδιοφωνίας, ως «Χορωδία του Τρίτου», σε συνεργασία με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, που υπήρξε ο οργανωτής και βασικός διευθυντής της έως σήμερα.

Η Χορωδία, που άρχισε με 18 μέλη και σήμερα αποτελείται από 55 χορωδούς, αναδείχθηκε σύντομα ως το καλύτερο χορωδιακό σύνολο της χώρας.

Στη διαμόρφωση του  ρεπερτορίου της δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις Ελληνικών έργων, από τα οποία 46 είναι για χορωδία και ορχήστρα.

Το χθεσινό πρόγραμμα  περιελάμβανε χορωδιακά από έργα της αναγέννησης, της όπερας, σπιρίτσουαλ , τζαζ καθώς και τραγούδια από τον Κύκλο «Δωδεκανησιακά τραγούδια» του Γ. Κωνσταντινίδη.

Η  εκδήλωση, υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσεων Α΄ εξαμήνου του ΣΦΜΤ (Κύκλος : Μεγάλα Μουσικά Σύνολα στα Τρίκαλα) και υλοποιεί το στόχο του Συλλόγου για συνεργασίες με μουσικά σύνολα επιπέδου.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει με δωρεά του

 τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Τρικάλων

χορηγοί της εκδήλωσης : Φαλτάκας Μάρμαρα– αγγελική & γιώργος ανθοδιακοσμήσεις

καπαχι εκτυπώσεις – Τσιλιλή

 

Από τον ΣΦΜΤ