Δήμος Τρικκαίων

Εορτασμοί για τα 4 χρόνια των εργατικών κατοικών Σωτήρας

26 Ιουνίου 2016
Ήταν Ιούνιος του 2012 όταν οι Εργατικές Κατοικίες Σωτήρας παραδόθηκαν στους δικαιούχους. Φέτος οι κάτοικοι του νέοι οικισμού γιόρτασαν τα 4 χρόνια από την εγκατάστασή τους στην επετειακή γιορτή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Ιουνίου στην πλατεία του οικισμού.

«Για εμάς αυτή η γιορτή δεν είναι απλά μία πολιτιστική εκδήλωση. Για εμάς είναι πολύ περισσότερα. Σηματοδοτεί την εγκατάστασή μας στις εστίες μας, τη δημιουργία του οικισμού μας που πλέον κι επισήμως έχει αποκτήσει ταυτότητα αφού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ονομάζεται ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Βήμα, βήμα προχωράμε για να κάνουμε την Πολιτεία έναν οικισμό πρότυπο» ανέφεραν τα μέλη του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου του οικισμού .

Τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν στα βήματα που έγιναν στο χρόνο που μεσολάβησε από την προηγούμενη επετειακή εκδήλωση και συγκεκριμένα στη διαμόρφωση της πλατείας του οικισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, στη συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ (τοποθέτηση μηχανήματος αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων, τοποθέτηση στάσεων), στη λειτουργία των χορευτικών τμημάτων αλλά και των εργαστηρίων κατασκευής κοσμήματος, χειροτεχνίας και ντεκουπάζ.

Επίσης τέθηκαν οι επόμενοι στόχοι που είναι η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης της πλατείας μας με την ολοκλήρωση της παιδικής χαράς που εκκρεμεί, την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου που διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες από τον Δήμο κατόπιν αιτήματος του συλλόγου, αλλά και η διαμόρφωση των εισόδων του οικισμού.

Συμπαραστάτες κι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλεται δήλωσαν ο αντιδήμαρχος Χρήστος Γούλας, κι ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Κωτούλας οι οποίοι και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Να σημειώσουμε ότι ο οικισμός όλο το προηγούμενο διάστημα έχει στηρίξει ενεργά την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΩΓΗ» για τη συγκέντρωση καπακιών και μπουκαλιών με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για ανθρώπους που τα χρειάζονται.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ριζώματος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Σωτήρας «ΕΡΚΑΣ».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι λειτούργησε μπαζάρ με  αντικείμενα που κατασκεύασαν οι κυρίες του τμήματος χειροτεχνίας και ντεκουπάζ και τα κορίτσια του εργαστηρίου κοσμήματος τα οποία και πρόσφεραν στο σύλλογο με μεγάλη τους χαρά.

 

Εκ του Δ.Σ.