Δήμος Τρικκαίων

Επαναλειτουργεί για τα αδέσποτα το Κτηνιατρείο Τρικάλων

30 Ιανουαρίου 2018
Λύσεις στον Δήμο Τρικκαίων, με συγκεκριμένα βήματα και ενέργειες

Μια νέα αρχή με σοβαρότητα και συγκεκριμένα βήματα για τα αδέσποτα. Αυτή την αρχή «εγκαινίασε» σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 ο Δήμος Τρικκαίων, με την επίσκεψη του Δήμαρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο ανακαινισμένο Κτηνιατρείο. Μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ψύχο, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τον χώρο που ανακατασκευάστηκε από την ΠΕ Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία συνήφθη χρησιδάνειο για τη λειτουργία του. Ακολούθησε μια διαδικασία καταγραφής, ελέγχου, αντικατάστασης του εξοπλισμού, τόσο του κτηνιατρείου όσο και του χειρουργείου ειδικότερα. Ταυτοχρόνως, εκτός από την προμήθεια των απαραίτητων υλικών, έγινε και προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, απαραίτητου για το χειρουργείο.
Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στον με προσεκτικά βήματα σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων στον Δήμο Τρικκαίων. Ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Ψύχος επεσήμανε τη μεθοδική δουλειά που έγινε.
Συγκεκριμένα, στο Κτηνιατρείο (με κτηνίατρο τον κ. Κοσμά Αποστολίδη), ξεκινά από σήμερα μια διαδικασία στειρώσεων, εμβολιασμών και τοποθέτησης τσιπ στα αδέσποτα της πόλης των Τρικάλων. Η περισυλλογή τους θα γίνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις των Τρικάλων, με στόχο να υπάρξει ουσιαστική μέριμνα για τα αδέσποτα και να μειωθεί το διογκούμενο πρόβλημα.
Ταυτοχρόνως, δημιουργήθηκε βάση δεδομένων, στα οποία καταγράφονται τα σημασμένα με τσιπ αδέσποτα, προκειμένου να ξέρει ο Δήμος, σε ποιον ανήκουν τα ζώα. Διότι σε επόμενη φάση, θα ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία (στείρωση, εμβολιασμός, τοποθέτηση τσιπ) σε όλα τα δεσποζόμενα ζώα. Ο δε έλεγχος για το τσιπ σε κάθε ζώο γίνεται με ειδικές συσκευές σκάνερ (τρεις προμηθεύτηκε ο Δήμος Τρικκαίων).
Αυτές οι δράσεις του Δήμου γίνονται με σταθερά και προγραμματισμένα βήματα, βάσει των υπαρχόντων νόμων. Στόχος, η βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης, με σεβασμό στα ζώα και τον άνθρωπο.

 

Από το γραφείο Τύπου