Δήμος Τρικκαίων

Επαναλειτουργεί πλήρως Κοινωνική Δομή στον Δ. Τρικκαίων

31 Μαΐου 2017
Σε… σημαδιακή ημερομηνία η ολοκληρωμένη επαναλειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του Δήμου Τρικκαίων. Από την 1η Ιουνίου 2017 το Κέντρο, μαζί με το Εστιατόριο, θα λειτουργούν ξανά κανονικά, με τις ίδιες υπηρεσίες και μάλιστα με διευρυμένο ωράριο.

Πρόκειται για παροχή στους ωφελούμενους τρικαλινούς, που αντιμετωπίζουν στον μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης.
Επί τρεις μήνες ο Δήμος Τρικκαίων λειτούργησε μόνος του το Κέντρο με ίδιους πόρους, λόγω παύσης της χρηματοδότησης. Πλέον, από την 1η Ιουνίου και ενώ τα περισσότερα παρόμοια Κέντρα σταμάτησαν να προσφέρουν υπηρεσίες, στα Τρίκαλα η Δομή λειτουργεί. Με χρήματα του Δήμου και κατόπιν διαγωνισμού (με 74.200 ευρώ), ανέλαβε τη λειτουργία του η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Συνειρμός».
Ετσι, οι ωφελούμενοι τρικαλινοί/ες θα μπορούν να δέχονται ξανά, όλες τις υπηρεσίες που δέχονταν: ξενώνας για ολιγόωρη ξεκούραση, προσωπική φροντίδα και υγιεινή, πλυντήριο, ρόφημα, φαγητό, βιβλία, τηλεόραση κ.α.
Το δε ωράριο πλέον διευρύνεται: Από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 έως 16:00 και το Σαββατοκύριακο 10:00 έως 14:00.
Με όλη αυτή τη δραστηριότητα, ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει ενεργά στην προσπάθεια μείωσης των συνεπειών της κρίσης, εφαρμόζοντας με ίδιους πόρους, κοινωνική πολιτική. Σε αυτή την προσπάθεια, ενεργοί συμπαραστάτες είναι και κρατικές υπηρεσίες και φορείς, τρικαλινοί επιχειρηματίες και ανώνυμοι πολίτες, που φροντίζουν διαρκών και στηρίζουν θέματα για τη σίτιση.
Το πλέγμα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί στον Δήμο Τρικκαίων συνεχίζει να λειτουργεί.

Από το γραφείο Τύπου