Δήμος Τρικκαίων

Επαγγελματικός προσανατολισμός για τρικαλινούς μαθητές

22 Ιουνίου 2016
Ουσιαστική συμβολή στη γνώση των μαθητών για τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, προσέφερε η ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων. Σε συνεργασία με τον Δήμο, η ανοιχτή αυτή

εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου 2016 στο υπαίθριο ανοιχτό θέατρο του Φρουρίου. Είχε, δε, ως θέμα την «Αναλυτική παρουσίαση του Νέου Λυκείου, των Πανεπιστημίων-ΤΕΙ και της σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας».
Μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενημερώθηκαν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό από τον κ. Σπύρο Μιχαλούλη, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Orientum και συγγραφέα του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2016».
Στο τρίωρης διάρκειας σεμινάριο αναπτύχθηκαν θέματα, όπως το νέο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι Ομάδες Προσανατολισμού (πρώην Κατευθύνσεις), τα Προγράμματα Σπουδών των Σχολών του μηχανογραφικού δελτίου, τα Επαγγελματικά Δικαιώματα Σχολών, τις προοπτικές της κάθε σχολής, την αγορά εργασίας κ.α.
Αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος, καθώς ο εισηγητής «βομβαρδίστηκε» με ερωτήσεις ουσίας των τρικαλινών μαθητών και γονιών για πλήθος θεμάτων. Σημειώνεται ότι κληρώθηκαν και διανεμήθηκαν δωρεάν, 100 τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων HORIZON.

Από το γραφείο Τύπου