Δήμος Τρικκαίων

Επεκτείνεται το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων με ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

13 Νοεμβρίου 2020

Αμεσο αποτέλεσμα και λύση για ένα κεντρικό Δημοτικό Σχολείο των Τρικάλων, επέφερε η παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στην προσυνεδριακή τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, ο υπουργός ανακοίνωνε στον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, την ένταξη της επέκτασης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για μια επιβαρυμένη μαθητικά περιοχή, και για ένα ιστορικό κτήριο των Τρικάλων. Το σχολείο φιλοξενεί μεγάλο αριθμό μαθητών/τριών και η επέκταση του διδακτηρίου επιλύει ένα σημαντικό πρόβλημα. Ο τίτλος του έργου είναι «Κατασκευή επέκτασης διδακτηρίου 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων» και αυτό εντάσσεται στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 1.594.800€ και η όλη διαδικασία είναι ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Τρικκαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που επιφέρει θετικά αποτελέσματα για την τρικαλινή κοινωνία. Συγκεκριμένα, Η μελέτη έγινε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η υποβολή και ένταξη από τον Δήμο Τρικκαίων, ενώ η κατασκευή θα προχωρήσει με προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο φορέων.
Στο νυν κτίσμα θα προστεθούν ένα μικρότερο, διώροφο, αυξάνοντας κατά πολύ τον ωφέλιμο χώρο για τη σχολική κοινότητα.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε τη σημασία του έργου για το συγκεκριμένο ιστορικό σχολείο, με έμφαση στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του και πλήρη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για έργα στον Δήμο.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι για το σχολείο προχωρά ήδη το έργο της ενεργειακής του αναβάθμισης με 1,3εκ.€, επίσης μετά από συνεργασία Δήμου- Τρικκαίων – Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων έχει προβεί και στην αγορά παρακείμενου οικοπέδου, επιλύοντας παλιότερο ζήτημα.

Από το γραφείο Τύπου