Δήμος Τρικκαίων

Επιμνημόσυνη δέηση για τον μεγάλο ευεργέτη Ιωάννη Ματσόπουλο

27 Φεβρουαρίου 2018
 Από τον Δήμο Τρικκαίων, ως απόδοση τιμής και ενίσχυση της μνήμης

 

Επιμνημόσυνη δέηση και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από τον Δήμο Τρικκαίων στον ευεργέτη των Τρικάλων. Το πρωί της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2018 ο Δήμος Τρικκαίων τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Ματσόπουλο, στον Α Κοιμητήριο. Τίμησε και με τον τρόπο αυτόν, τον άνθρωπο που επέστρεψε στην πόλη, στην οποία επένδυσε και πέτυχε, τον μύλο Ματσόπουλου. Τον χώρο, ο οποίος αποτελεί πλέον εμβληματική αναφορά και σημείο συνάντησης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών από όλη τη χώρα, ως χώρος πραγματοποίησης του μεγαλύτερου θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου της χώρας. Ο Μύλος των Ξωτικών υλοποιείται στον παλιό αλευρόμυλο, που επιπροσθέτως, είναι πλέον ανοιχτός ως βιομηχανικό – αγροτικό μουσείο, με εξαιρετική διάταξη και εκθέματα, για μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενο.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σε δηλώσεις του τόνισε τη σημασία, «μια πόλη να αναγνωρίζει, ποιος και πώς βοήθησε και συνέβαλε, ώστε σήμερα, με τη δωρεά του, να είναι αναγνωρίσιμη σε όλη τη χώρα. Ο Ιωάννης Ματσόπουλος δεν ήταν τρικαλινός στην καταγωγή. Εγινε τρικαλινός στην καρδιά του και σήμερα, ο Δήμος Τρικκαίων από καρδιάς τον ευχαριστεί».
Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλεστά, Ψύχος, Αναστασίου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Τσίγκας, ο κ. Γ. Μητσιούλης από την ελάσσονα αντιπολίτευση, οι πρ. Δήμαρχοι κ. Λάππας και Ταμήλος, οι πρ. αντιδήμαρχοι κ.κ. Δήμα, Γάλλου – Δαλκαφούκη, Χρ. Αναστασίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος, εκπρόσωποι του βουλευτή κ. Κ. Σκρέκας και του πρ. βουλευτή κ. Ηλία Βλαχογιάννη, εκπρόσωποι της ΣΜΥ και της ΑΔ Τρικάλων και πολλοί τρικαλινοί.

Από το γραφείο Τύπου