Δήμος Τρικκαίων

Επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ταχύρρυθμη Εκπαίδευση Οδηγών Δημιουργικών Περιηγήσεων»

29 Ιουλίου 2016
Οι Εθελοντές Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνουν Δωρεάν Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για Πτυχιούχους Α.Ε.Ι του Νομού Τρικάλων, συγκεκριμένα:

To Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ταχύρρυθμη Εκπαίδευση Οδηγών Δημιουργικών Περιηγήσεων».
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τους Εθελοντές του Δήμου Τρικκαίων και προσφέρεται δωρεάν στους συμμετέχοντες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Σχολών Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και συγκεκριμένα σε  Ιστορικούς, Αρχαιολόγους, Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Φιλολόγους, Διεθνολόγους, Κοινωνιολόγους, Ανθρωπολόγους, Γυμναστές,  που είτε κατάγονται είτε διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Βασικό στόχο του προγράμματος αποτελεί η επαγγελματική ανάπτυξη και η απόκτηση όλων των απαιτούμενων δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις του δημιουργικού τουρισμού και του τουρισμού πόλεως στα πλαίσια της βιωματικής – αλληλεπιδραστικής προσέγγισης του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.

Ορισμένες από τις βασικές ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν:
–        Δημιουργικές διαπολιτιστικές ξεναγήσεις για παιδιά και ενήλικες
–        Εναλλακτικές μορφές τουρισμού
–        Περιδιάβαση στην ιστορική πορεία και εξέλιξη της πόλης
–        Ψυχολογία Επικοινωνίας (Α.Μ.Ε.Α, Κωφοί κ.άλ.)
–        Εφαρμογές τεχνολογίας στην τουριστική περιήγηση

H διάρκεια του προγράμματος έχει προγραμματιστεί ως εξής:
·         Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος:  09 Σεπτεμβρίου 2016
·         Λήξη εκπαιδευτικού προγράμματος:      19 Σεπτεμβρίου 2016
Ενώ οι περίοδος εγγραφών για το πρόγραμμα είναι:  27 Ιουλίου –  22 Αυγούστου 2016

Ολοκληρωμένη η παρουσίαση του προγράμματος αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα εγγραφής απευθείας στην ιστοσελίδα http://www.kdvm.uth.gr/ όπου και μπορείτε να καταθέσετε την αίτησή σας on-line (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Τηλ. επικοινωνίας: 24210 06367-6368
Fax.: 24210 06487
Website: www.kdvm.uth.gr
Email: [email protected]