Δήμος Τρικκαίων

Επισκέψεις σχολείων στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων

4 Απριλίου 2019

 

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων 60 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του 3ου Λυκείου Τρικάλων καθώς και μαθητές από Σλοβενία και Πολωνία συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο άλλοι 60 μαθητές των «Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου» από τη Λάρισα μαζί με τους καθηγητές τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, βρέθηκαν στην ευχάριστη έκπληξη να συναντήσουν τυχαία στο Μουσείο τον παλιό θρύλο του ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ Σωτήρη Καλατζή, ο οποίος μοιράστηκε μαζί τους αναμνήσεις από το ποδόσφαιρο και τον ΑΟΤ στις παλιότερες εποχές.

Επίσης την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Μουσείου το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, με τους μαθητές να γνωρίζουν την πλούσια αθλητική ιστορία των Τρικάλων αλλά και των πρωταγωνιστών της.

Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, στεγάζεται στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Καποδιστρίου 13, και έχει ως στόχο να αναδειχθούν οι πρωτεργάτες τους αθλητισμού της πόλης και να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα των νεότερων αθλητών.

Η έκθεση, αντλώντας στοιχεία από ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο και μια πλούσια συλλογή τεκμηρίων, αναπτύσσεται στους δυο ορόφους του μουσείου. Η δομή της είναι θεματική, με αντικείμενα που με τη φυσική τους παρουσία ιστορούν τη λαμπρή διαδρομή του τρικαλινού αθλητισμού από το 1896 έως και σήμερα.

Στο ισόγειο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Πρωτεργάτες του αθλητισμού των Τρικάλων», «Παλιοί και νέοι τρικαλινοί αθλητές», όπως ο Χρήστος Παπανικολάου, η Σοφία Σακοράφα, οι αείμνηστοι Γιώργος Τσιάντας και Βαγγέλης Σκούρας κ.α., «Ορειβασία – Χιονοδρομία».

Στον α’ όροφο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες», «Παγκόσμιος αθλητισμός – Έλληνες και Ξένοι πρωταθλητές», «Αίθουσα Τροπαίων του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων», «Αίθουσα Πελίγκου», «Αίθουσα Μπονώτη», «Αίθουσα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού» .

 

Ώρες επισκέψεων: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 έως 13:00

Πληροφορίες και προγραμματισμός επισκέψεων στα τηλ.: 2431353518 και 2431353524.

 

Από το γραφείο Τύπου