Δήμος Τρικκαίων

Επιστημονικός λόγος και ουσία στο 1ο Trikki ARTience Συνέδριο για την ανθρώπινη φωνή

9 Σεπτεμβρίου 2021

 

Με ουσιαστικές ανακοινώσεις για ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον θέμα, ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου 2021 οι εργασίες του 1ου Trikki ARTience – Συνέδριο για την ανθρώπινη φωνή. Το τριήμερο 8 – 10 Σεπτεμβρίου 2021 στο Μουσείο Τσιτσάνη,  καταξιωμένοι επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς, με αξιοσημείωτο έργο στην αποκωδικοποίηση της ανθρώπινης φωνής, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες φωνής, συνδράμουν στον διάλογο για την έρευνα και τη χρήση της φωνής.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, η πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρικής ομάδας PhonoQuest, κ. Ειρήνη Παπαδημητρίου, καλωσόρισε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες, κάνοντας λόγο για τον γόνιμο διάλογο επιστημονικής και καλλιτεχνικής κοινότητας, ως προς την ανταλλαγή απόψεων και δεδομένων σχετικά με την ανθρώπινη φωνή. Επιπροσθέτως υπογράμμισε τη βεβαιότητα, ότι το Trikki ARTience θα καταστεί θεσμός, υπογραμμίζοντας τις ευχαριστίες προς τους συνδιοργανωτές, αλλά και τη σημασία της διοργάνωσης του συνεδρίου στην πόλη της μουσικής.
Χαιρετίζοντας εκ μέρους του Δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εφη Λεβέντη, τόνισε ότι το συνέδριο «δίνει τη δυνατότητα στον επιστημονικό λόγο να μας διαφωτίσει με όλα, όσα σχετίζονται με την καθημερινή μας επικοινωνία». Κα επεσήμανε ότι οι καταξιωμένοι επιστήμονες και η ουσία των ανακοινώσεών τους, «εξασφαλίζουν την επιτυχία του συνεδρίου», σημειώνοντας ομοίως τη βεβαιότητά της για να καταστεί το Trikki ARTience, ένας φθινοπωρινός θεσμός για τα Τρίκαλα, με έμφαση στην επιστήμη.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνας – Μουσείου Τσιτσάνη, Μιχ. Λάππας, υπογράμμισε τη σημασία της διοργάνωσης του συνεδρίου στην πόλη της μουσικής και δη στον χώρο του Μουσείου. Τόνισε, επίσης, την ουσία και τον ρόλο της φωνής στην ανθρώπινη καθημερινότητα.

Ακολούθησε η έναρξη του συνεδρίου με τις ανακοινώσεις, είτε διά ζώσης είτε on line, καθώς το συνέδριο διεξάγεται υβριδικώς.
 

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η εταιρική ομάδα PhonoQuest, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, το Μουσείο Τσιτσάνη και τη διεπιστημονική ομάδα Voice Mentoring, με την ευγενική συμμετοχή της DOTSOFT και τη συμπαράσταση της e-trikala A.E..

Η εκδήλωση μεταδίδεται ταυτόχρονα και διαδικτυακά, μέσω live streaming στο κανάλι Μουσείου Τσιτσάνη: https://www.youtube.com/channel/UChXtctVa3C-JXr8cEtcoFog.

Γενικές πληροφορίες: https://phonoquest.com/trikki-artience-voice-conference

Από το γραφείο Τύπου