Δήμος Τρικκαίων

Επιστολή Παπαστεργίου στους Δήμους για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

7 Νοεμβρίου 2020

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Από σήμερα το πρωί, με απόφαση της Κυβέρνησης, εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα έκτακτα μέτρα, με στόχο να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων του covid-19, που έχει οδηγήσει τους τελευταίους μήνες στην απώλεια εκατοντάδων ζωών συνανθρώπων μας, στην νόσηση πολλών περισσότερω, καθώς και τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας και της εθνικής οικονομίας, στα όριά τους.
Από σήμερα η Αυτοδιοίκηση, το πολιτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στους Δήμους μας, καλούμαστε για μια ακόμη φορά, όπως έγινε και τον προηγούμενο Μάρτιο, να συμμετάσχουμε στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, που μας απειλεί όλους. Γνωρίζουμε καλά ότι οι δημοτικές υπηρεσίες , με τις κοινωνικές μας υπηρεσίες στην “πρώτη γραμμή”, θα κληθούν ξανά να σηκώσουν ένα πολύ μεγάλο βάρος , για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την καθημερινότητα των πολυπληθών ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας. Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε σε πέρας τη δύσκολη αυτή αποστολή, αξιοποιώντας την εμπειρία που ήδη διαθέτουμε, αλλά και τη στήριξη των πολιτών, που τους θέλουμε συμμάχους μας σε αυτόν τον αγώνα.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, το Διοικητικό μας Συμβούλιο, η Διοίκηση και το προσωπικό των υπηρεσιών μας, θα είναι και πάλι στο πλευρό όλων των Δήμων, για να ανταποκριθεί ο θεσμός μας στη νέα αυτή πρόκληση.
Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε χρήση όλα τα μέσα που διαθέτουμε, τεχνολογικά μέσα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, κινητοποιώντας και πάλι το εθελοντικό κίνημα, τη Συμμαχία Ευθύνης κι Αλληλεγγύης, για να διευκολύνουμε κάθε Δήμο, από τη μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη.
Θα λειτουργήσουμε ως μια μεγάλη, ισχυρή ομάδα, με πνεύμα συνεργασίας κι αλληλεγγύης, την οποία επιδείξαμε επανειλημμένα στην αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας.
Έχουμε να δώσουμε μια δύσκολη μάχη με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό , αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα βγούμε νικητές από τη μάχη αυτή. Για να κρατήσουμε τους Δήμους μας ανοικτούς, τις πόλεις μας λειτουργικές και τις τοπικές μας κοινωνίες όρθιες.
Καλή δύναμη σε όλους.
Δημήτρης Παπαστεργίου
Δήμαρχος Τρικκαίων
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος