Δήμος Τρικκαίων

Επιτυχές και φέτος το Φεστιβάλ Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής Τρικάλων

3 Απριλίου 2018
Η έβδομη διοργάνωση στα Τρίκαλα

 

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη και φέτος, το 7ο Φεστιβάλ Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής Τρικάλων.  Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, με τη συνεργασία της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων και της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου. Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων του Τμήματος Πολιτισμού – Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων συνεχίζει, επί 7 συναπτά έτη, τη διοργάνωση του εν λόγω χορωδιακού φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας, για την περίοδο του Πάσχα.

Αυτή τη φορά, το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος», την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.

Οι συμμετέχουσες χορωδίες, βυζαντινές και ευρωπαϊκές, ήταν οι παρακάτω:

  1. Χορός Ψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων «Μετεωρίτικο Ψαλτήρι»
  2. Παιδική – Νεανική Χορωδία “musicArte”, του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας
  3. Δημοτική Χορωδία Δωματίου Τρικάλων «Αρμονικές Φωνές» / “Voci Intonate”
  4. Χορωδία Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών
  5. Δημοτική Χορωδία Τρικάλων
  6. Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός»

Οι χορωδίες ερμήνευσαν θρησκευτικούς και πασχάλιους ύμνους, αποσπάσματα της Θείας Λειτουργίας, ορθόδοξη και ευρωπαϊκή μουσική. Μεγάλη ήταν η παρουσία των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου που παρευρέθησαν στο φεστιβάλ αυτό για να απολαύσουν ή και να συλλογιστούν, ακούγοντας θρησκευτικούς ύμνους των Αγίων ημερών του Πάσχα.

Μετά το πέρας του φεστιβάλ παρατέθηκε μπουφές στις συμμετέχουσες χορωδίες, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, με την ευγενική χορηγία της χαλβαδοποιίας «ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ» Ι. Μπουλογιώργος και της βιομηχανίας χαλβάδων και τυροκομικών προϊόντων «ΜΑΤΗΣ» .

 

 

Από το γραφείο Τύπου