Δήμος Τρικκαίων

Ερευνητικό πρόγραμμα για το ντόπινγκ στα Τρίκαλα

30 Οκτωβρίου 2017
Από τη ΣΕΦΑΑ με την υποπστήριξη του Δήμου Τρικκαίων

Ερευνητικό πρόγραμμα για το ντόπινγκ υλοποιεί η ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και υποστηρίζει ο Δήμος Τρικκαίων. Συγκεκριμένα, το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της διεύθυνσης Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νεολαίος του Δήμου Τρικκαίων, προσκαλεί όλα τα αθλητικά σωματεία του νομού Τρικάλων να λάβουν μέρος σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ στο νεανικό αθλητισμό.

Οι δύο πανεπιστημιακοί του προγράμματος, ο υπεύθυνος ερευνητής κ. Βαγγέλης Γαλάνης, Διδάκτωρ της ΣΕΦΑΑ και ο κ. Αντώνης Χατζηγεωργιάδης, καθηγητής στη ΣΕΦΑΑ και επιστημονικός υπεύθυνος, τονίζουν:

«Δώστε την ευκαιρία στους/στις αθλητές/τριές σας να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να είναι σε θέση να αναπτύξουν υγιείς κριτικές απόψεις για τα θέματα γύρω από το ντόπινγκ με την επιστημονική υποστήριξη της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου του Birmingham, μέσα από ένα πρόγραμμα που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ (World Anti-Doping Agency).

Ο σκοπός του προγράμματος αφορά στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου του ντόπινγκ και στην ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων πρόληψης του ντόπινγκ στο χώρο του αθλητισμού και της άσκησης. Κυρίαρχος στόχος είναι η εφαρμογή και η αξιολόγηση ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου υλικού δίνοντας ισχυρά εφόδια στους αθλητές/τριες για πιθανή διαχείριση και αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων σχετικά με το ντόπινγκ».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα αθλητικά σωματεία ατομικών και ομαδικών αθλημάτων του νομού Τρικάλων στοχεύοντας στη συμμετοχή αθλητών/τριών της ευαίσθητης, όσον αφορά τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, ηλικιακής κατηγορίας των 16 έως 20 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον κ. Γαλάνη Ευάγγελο (6940805961, [email protected]).

Από το γραφείο Τύπου