Δήμος Τρικκαίων

Έργα και δράσεις σε Βαλτινό - Κ. Ελάτη

31 Αυγούστου 2017
Με υπάλληλο μηχανικό μόνιμα στο Βαλτινό και σύντομα και στον Παλαιόπυργο, ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει τις υπηρεσίες του στα χωριά της περιφέρειας. Ταυτοχρόνως, υλοποιούνται έργα και προγραμματίζονται δράσεις προς όφελος των κατοίκων.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στους κατοίκους του Βαλτινού, τους οποίους επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Αυγούστου, μηχανικός του Δήμου μετακινήθηκε ήδη στην έδρα του τέως Δήμου Καλλιδένδρου. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να μεριμνά ειδικά για τα χωριά. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζοντας τις επαφές του, επισκέφθηκε το Βαλτινό και την Κ. Ελάτη, Παρουσία της αντιδημάρχου Τομέα Β κ. Ελένης Πούλιου, συζήτησε στο Βαλτινό τα θέματα του χωριού.

Συγκεκριμένα, εκφράστηκε η ικανοποίηση για τα μικροέργα και τις παρεμβάσεις που γίνονται σε διάφορα σημεία (ανακαίνιση παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου μετά από χρόνια, έργα για το οστεοφυλάκιο κ.α.).

Παρόντος και του προέδρου κ. Δημήτρη Σταμούλη, συζητήθηκε το μείζον θέμα της αγροτικής οδοποιίας. Ο Δήμος Τρικκαίων καταθέτει πρόταση σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για άσφαλτο σε γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες. Στη συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα για τις προτεραιότητες στην περιοχή, ώστε η πρόταση να είναι πλήρης και τεκμηριωμένη.

Επίσης ο κ. Παπαστεργίου επισκέφθηκε και την Κάτω Ελάτη. Στην εκεί συζήτηση, τέθιηκε το θέμα της γεώτρησης που, παρότι κατασκευάστηκε πριν χρόνια, δεν έχει ακόμη λειτουργήσει, λόγω εγγενών προβλημάτων. Διαπιστώθηκε επίσης ότι και οι τρεις οικισμοί του χωριού, με τη μέριμνα των κατοίκων του και τη συνεργασία του παρόντος στη συνάντηση, προέδρου κ. Γιάννη Μπακάση, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως, για παράδειγμα, η παιδική χαρά και τα γήπεδα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι με την ίδρυση των αντιδημαρχιών, την παρουσία των μηχανημάτων στις έδρες τους, ο Δήμος δυναμώνει την παρουσία του στην περιφέρεια, ενισχύοντας τα χωριά.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων