Δήμος Τρικκαίων

Εργα και έλεγχοι στη λαϊκή αγορά

14 Σεπτεμβρίου 2017
Και έλεγχοι για το παρεμπόριο στο Τρικαλινό Παζάρι

 

Δύο οι ειδήσεις από τη σημερινή επίσκεψη μελών του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων στον Δήμαρχο Τρικκαίων.
Σε αίτημα των εκπροσώπων των εμπόρων για έλεγχους στο Τρικαλινό Παζάρι, ο κ. Παπαστεργίου αποκάλυψε ότι, όχι μόνο συνηγορεί στο αίτημα, αλλά και ότι έχει ήδη αποτελεί ανάλογο έγγραφο για ανάλογους ελέγχους στη λαϊκή αγορά. Την κατάσταση στην οποία χαρακτήρισε με τη λέξη «χάος».
Ο κ. Μπλουγούρας ως πρόεδρος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, με τους κ. Θαν. Φαλτάκα, Χρήστο Κόκκα και Θαν. Ντέλλα, συζήτησαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων το θέμα της νομιμότητας και της πάταξης του παραεμπορίου στο Παζάρι, που ξεκίνησε τη λειτουργία του.
Τέθηκε θέμα ελέγχων, με τον κ. Παπαστεργίου να τονίζει ότι συνηγορεί στο αίτημα, στη βάση των νομοθετικών προβλέψεων, που αφορούν στη σύσταση μικτών κλιμακίων. Και παραλλήλως αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στη λαϊκή αγορά, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Επειδή, δε, το θέμα της λαϊκής αγοράς και της ανάπλασής της είναι άκρως σημαντικό για όλη τη λειτουργία της πόλης των Τρικάλων, οι έμποροι ρώτησαν τον κ. Παπαστεργίου, τι θα γίνει σχετικά.
Η είδηση που «έβγαλε» ο Δήμαρχος, ήταν ότι εντός του Οκτωβρίου η συνολική μελέτη θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας. Στόχος, εντός του 2017 να γίνει η δημοπράτηση του έργου και η ανάδειξη του εργολάβου, ώστε από το 2018 να ξεκινήσει το έργο.
πρόκειται για μια παρέμβαση που απελευθερώνει χώρο για τους πεζούς και τους καταναλωτές, δίνοντας δυνατότητα αύξησης της εμπορικής κίνησης με περιορισμό της παράνομης στάθμευσης και ανάπλαση του κέντρου της πόλης.

 

Από το γραφείο Τύπου