Δήμος Τρικκαίων

Εργα και παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια των Τρικάλων

23 Φεβρουαρίου 2017
Συνεχίζονται από τον Δήμο Τρικκαίων οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις και έργα στα Τρίκαλα.

Βάσει του σχεδιασμού και των χρημάτων που ήδη έχουν δοθεί σε κωδικούς έργων από ίδιους πόρους, σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή ραμπών για ΑμεΑ στη διασταύρωση των οδών Κοραή, Καλαμάτα και Κανούτα, από την πλευρά της γέφυρας. Οι ράμπες γίνονται με βάση τις κανονικές προδιαγραφές και κλίσεις, ενώ γίνονται και παρεμβάσεις συνολικότερα στην κλίση του πεζοδρομίου.
Επίσης, ολοκληρώθηκε σήμερα ένα τμήμα των έργων στην υπόγεια διάβαση στη θέση «Γκαζέλο». Ο Δήμος Τρικκαίων προχώρησε σε κατασκευή του πεζοδρομίου, σε αναμόρφωση του χώρου και απομένει απλώς η τοποθέτηση κυβόλιθων. Η υπόγεια διάβαση είχε ήδη επισκευαστεί πριν δύο σχεδόν χρόνια, με την αντικατάσταση μηχανισμών, ώστε πλέον να μην πλημμυρίζει από τις βροχές. Το έργο είναι διαθέσιμο στους τρικαλινούς, που μπορούν να αποφεύγουν τον κίνδυνο των αμαξοστοιχιών.
Στα έργα που υλοποιούνται, συμβάλλει, εκτός από το προσωπικό και τα χρήματα του Δήμου, συμβάλλουν το προσωπικό και η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

 

Από το γραφείο Τύπου