Δήμος Τρικκαίων

Εθελοντισμός και προσφορά από τρικαλινούς και Σύρους στα πλημμυρισμένα χωριά

11 Σεπτεμβρίου 2016
Από τη φρίκη του πολέμου, εθελοντισμός στα πλημμυρισμένα χωριά του Δήμου Τρικκαίων. Από τις βόμβες και το αίμα, στις κατεστραμμένες περιουσίες. Ο εθελοντισμός, η προσφορά, η έγνοια για τον συνάνθρωπο, κυριάρχησαν το Σάββατο.

Χωριά του Δήμου η Φωτάδα και το Καλονέρι, έμειναν χωρίς πόσιμο νερό, λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και των ορμητικών υδάτων. Η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων ανέλαβε να συνδράμει το έργο του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ, που είχαν ήδη εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού.  Κύρια μέριμνα, να βελτιωθεί με κάθε τρόπο η κατάσταση των κατοίκων, μέχρι να υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα. Εξάλλου, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, όλα τα μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου εργάστηκαν πυρετωδώς, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.  Αλλά η παρέμβαση δεν σταματά στα μηχανήματα. Εχει σημασία η επόμενη ημέρα: η φροντίδα. Ετσι, άρχισε η διανομή των εμφιαλωμένων νερών, στους κατοίκους των χωριών. Ανάμεσα στους εθελοντές,  και πρόσφυγες από τη Συρία… την πολύπαθη χώρα με τους πολύπαθους κατοίκους
Σε μια ενέργεια, στην οποία συνενώθηκαν ο εθελοντισμός,  η μέριμνα και το νοιάξιμο.  Λέξεις που απέκτησαν νόημα στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων,  από Ελληνες και Σύρους.

 

Από το γραφείο Τύπου

ethel1