Δήμος Τρικκαίων

Ετοιμες οι πρώτες πιστοποιημένες παιδικές χαρές στα Τρίκαλα

6 Νοεμβρίου 2017
Με βάση τις νόμιμες προδιαγραφές

Οι δύο πρώτες από τις συνολικά 35 παιδικές χαρές είναι έτοιμες στα Τρίκαλα. Στην πλατεία Αγρότισσας και στην πλατεία της συνοικίας Ομόνοια ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τις νέες, πιστοποιημένες παιδικές χαρές.
Ο Δήμος Τρικκαίων τήρησε τη δέσμευσή του και μετά την πραγματοποίηση των σχετικών διαγωνισμών, ξεκίνησαν οι εργασίες.,
Οι δύο πλατείες διαθέτουν πιστοποιημένα όργανα – παιχνίδια για τα παιδιά, είναι περιφραγμένες, έχουν άμμο, βρίσκονται δίπλα σε βρύση και έχουν επαρκέστατο φωτισμό.
Αυτές οι δύο πρώτες παιδικές χαρές στην πόλη των Τρικάλων σύντομα θα έχουν «συντροφιά» κι άλλες, αφού ολοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες στην πλατεία Βουβής και στην πλατεία Αντωνίου. Ο προγραμματισμός αφορά στις 35 παιδικές χαρές που αναμένεται να είναι όλες έτοιμες στις αρχές του 2018.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων δεν φρόντισε μόνο για την κατασκευή των παιδικών χαρών με 180.000€. Στις δύο πλατείες έγιναν και παράλληλες εργασίες αναμόρφωσής τους, όπως βάψιμο των κολώνων φωτισμού, αναμόρφωση των καθιστικών, τοποθέτηση νέων καθιστικών, καλλωπισμός διαφόρων σημείων. Και τούτο, διότι έχει σημασία να είναι οι πλατείες ανοιχτές για όλους, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και με τη φροντίδα από τον Δήμο και τους ίδιους τους πολίτες που μπορούν να συμβάλλουν στο να παραμείνουν καθαρές.

Από το γραφείο Τύπου