Δήμος Τρικκαίων

Αιτήσεις συμμετοχής στις "Λαζαρίνες 2016"

18 Απριλίου 2016
Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων 9π.μ. – 12.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί. η εκδήλωση – διαγωνισμός «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2016», από τη Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων.

 

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά των σχολείων του Δήμου Τρικκαίων.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων,  ώρες 9π.μ.-2:30μ.μ τηλ. 24313 53569.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συνεχίσει και να διαδοθεί το έθιμο της Λαζαρίνας  στις νεώτερες γενιές μέσα από τη βιωματική συμμετοχή των παιδιών όπου  ενεργοποιούνται να στραφούν στις παλιότερες γενιές για να μάθουν τόσο το στόλισμα του καλαθιού, όσο και τα  τοπικά παραδοσιακά κάλαντα και τα παινέματα.

Οι Λαζαρίνες  συμμετέχουν είτε ατομικά, είτε ομαδικά έχοντας καλάθια κατασκευασμένα με φυσικά υλικά και στολισμένα με φυσικά λουλούδια, και τραγουδώντας ένα από τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής Σε όλα τα παιδιά προσφέρονται παραδοσιακά φιλέματα και ενθύμια συμμετοχής. Θα βραβευθούν τα τρία ωραιότερα καλάθια, τα τρία καλύτερα παραδοσιακά τραγούδια και οι τρεις καλύτερες συνολικές παρουσίες (καλάθι και τραγούδι).