Δήμος Τρικκαίων

125 χρόνια Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων σε μια ιστορική εκδήλωση

20:30Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)26/6/2022

Σημαντική για την ιστορία, τη μουσική και τον πολιτισμό των Τρικάλων, η εκδήλωση για τα 125 χρόνια της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων. Ο Δήμος Τρικκαίων, ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων και οι «Εκδόσεις Κρούπη», συνδιοργανώνουν τη διπλή εκδήλωση την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στις 20:30 στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (Φρούριο).
Στο πρώτο της μέρος, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Η ιστορία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων 1896-2020» του Οδυσσέα Τράντου. Στο δεύτερο μέρος θα τιμηθούν όλοι οι πρόεδροι, οι αρχιμουσικοί και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής σε όλο το διάστημα της ιστορίας της. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Γεώργιος Τσιλιμπάρης, απόστρατος Πλωτάρχης και αρχιμουσικός της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού. Θα παρουσιάσει η Δώρα Σαργιώτη, πολιτικός μηχανικός

Η ιστορία της Δημοτικής Φιλαρμονικής ξετυλίγεται σε διάστημα 3 αιώνων και 125 ετών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση ορισμένων σημαντικών γεγονότων, από την οπτική όμως του μουσικού συνόλου που έγραψε την δική  του ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα των Τρικάλων.
Μαζί με τα γεγονότα, οι μνήμες αναδιφούν σημαντικές προσωπικότητες της πόλης που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην ιστορία της.  Επίσης, θα γίνει γνωριμία με έμπειρους και καταξιωμένους αρχιμουσικούς που υπηρέτησαν τη Δημοτική φιλαρμονική και προσέφεραν σημαντικό έργο στην παιδεία και στον πολιτισμό.
Τέλος, από τα μέλη της σημερινής Δημοτικής Φιλαρμονικής θα ακουστούν επιλεγμένα μουσικά κομμάτια – σταθμός στη μακρόχρονη ιστορία της.

Από το γραφείο Τύπου