Δήμος Τρικκαίων

Εικαστική πρωτοποριακή έκθεση για το περιβάλλον στις όχθες του Ληθαίου ποταμού

Ληθαίος ποταμός4/9/2021 - 11/9/2021

Μια πρωτοποριακή έκθεση με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, in situ εγκαταστάσεις και Mutlimedia διοργανώνει τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Τρικκαίων και το τμήμα Πολιτισμού &Αθλητισμού του Δήμου, σε συνεργασία με την Tidal Flow Art.

Πρόκειται για την έκθεση «Η Μεγάλη Θεά» που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 11 Σεπτεμβρίου 2021 στις όχθες του ποταμού Ληθαίου. Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία, καθώς το επίκαιρο αυτό multimedia project αφορά στο περιβάλλον. Μάλιστα η επιλογή του χώρου καθώς και η θεματολογία επελέγησαν πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης, Τζέννυ Τσουμπρή,

«Η ομαδική έκθεση Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ συγκεντρώνει σύγχρονους καλλιτέχνες, διαφορετικών γενεών, που ανταποκρίνονται πολυεπίπεδα στη διαμόρφωση και καταγραφή μέσω των έργων τους, την ταχεία οικολογική καταστροφή.

Η τραγωδία είναι άμεση, πραγματική, επική και ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως έχουμε αδιαφορήσει.

Η έκθεση στοχεύει στην αναδιάρθρωση των σχέσεών μας με τη Γή – εκεί απ’ όπου όλα ξεκίνησαν – και όλους τους κατοίκους της, τροφοδοτώντας τις συνεχώς μεταβαλλόμενοι διασυνδέσεις μεταξύ ανθρώπων, ζώων, φυτών, και τεχνολογίας.

Τα έργα στις όχθες του ποταμού Ληθαίου, μας καθοδηγούν μέσα από σουρεαλιστικά τοπία, ευφυείς εικόνες, διορατικά σενάρια, θεαματικά σχήματα και δημιουργούν μια αλλόκοσμη εμπειρία που μετρά την τρέχουσα σκοτεινή εποχή αβεβαιότητας, απώλειας και περιορισμού.

Σε μια στιγμή, στην οποία η βιωσιμότητα του πλανήτη διαρκώς διακυβεύεται λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, η έκθεση πραγματεύεται τη συλλογική ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο μας ως σύνολο, και να φανταστούμε έναν άλλο πλανήτη που θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε γι’ αυτόν».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι θεσσαλικής καταγωγής καλλιτέχνες:  Γιώργος Αμαραντίδης meteor, Θωμάς Γαλάτος, Βανέσσα Διβάνη, Δημήτρης Ζαραγκότας, Ανθή Ζάχου, Βασιλική Κοσκινιώτου, Γεωργία Μπλιάτσου, Παναγιώτης Μπρέντας, Μαίρη Ρουσιώτη, Θεόδωρος Σαΐτης, Ράνια Σχορετσιανίτη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Σεεπτεμβρίου 2021 στις 18:30.

Από το γραφείο Τύπου