Δήμος Τρικκαίων

2ο TrikalArt: Υπαίθρια προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη

21:3030/6/2016

Με κινηματογραφική ταινία ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου  το εξαιρετικά επιτυχημένο 2o TrikalArt. Η διοργάνωση του Μουσείου Τσιτσάνη και του Δήμου Τρικκαίων για την Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης δίνει μια τελευταία παράσταση για το 2016 με μια μουσική κινηματογραφική ταινία, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέση Τριοκάλων. Πρόκειται για τη  δωρεάν προβολή ενός μουσικού ελληνικού ντοκιμαντέρ σε όμορφο περιβάλλον. Είναι το Μέχρι να γίνεις ο βασιλιάς των ηλιθίων, ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για την πανκ σκηνή της Ελλάδας. Πρόκειται για μια παραγωγή του Σέργιου Βαφειάδη μαζί με τους Μιχάλη Νταλανίκα και την ομάδα Omega Commons, που περιλαμβάνει συνεντεύξεις πολλών πρωταγωνιστών της σκηνής αυτής και ανθρώπων που τη στήριξαν όλο αυτό το διάστημα.
Το πανκ στην Ελλάδα πρόκειται για ένα είδος underground, που έτυχε μεγάλης αποδοχής αλλά και έντονης κριτικής, συνδέθηκε με την πολιτική και συγκεκριμένο χώρο, πέρασε από διάφορες φάσεις και έχει διανύσει μια σχεδόν 40ετή πορεία. Το ντοκιμαντέρ αυτό του 2013 αποτελεί μια πρώτη απόπειρα καταγραφής, με απλή ντοκιμενταρίστικη πρακτική, των όσων αφορούν το πανκ στην Ελλάδα
Info
Τίτλος: Μέχρι να γίνεις ο βασιλιάς των ηλιθίων
Σκηνοθεσία: Σέργιος Βαφειάδης
Παραγωγή: 2013
Χώρα Ελλάδα
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 85΄
Εμφανίζονται: Ex Humans, Κοινωνική Αποσύνθεση, Αντίδραση, Αρνάκια, Αδιέξοδο, Stress, Γκούλαγκ, Παρθενογένεσις, Δημήτρης Πουλικάκος, Last Drive, Panx Romana, Ναυτία, Ξεχασμένη Προφητεία κ.α.

 

ΠΟΥ, ΠΩΣ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, Υπαίθριο θεατράκι Ληθαίου (όπισθεν Τζαμιού). Ωρα έναρξης 21:30. Είσοδος ελεύθερη.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα, στον ίδιο χώρο., από 7-9.30, λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας τη Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων με τίτλο «Ματιές  στην πόλη».

 

Από το γραφείο Τύπου