Δήμος Τρικκαίων

45 τρικαλινοί ζωγράφοι στην "επιστροφή" της ετήσιας έκθεσης του Συλλόγου

09:30-15:00 & 18:30-21:30Μουσείο Τσιτσάνη26/8/2021 - 5/9/2021

Μετά το πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αναγκαστικής αναστολής κάθε δραστηριότητας των οργάνων του, λόγω της πανδημίας, ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων επανέρχεται με την ετήσια ομαδική Εικαστική του Έκθεση. Η έκθεση έχει τίτλο «Τέχνη, η σωτηρία της ψυχής», και θα παρουσιαστεί από 26 Αυγούστου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου,  στον χώρο των Οθωμανικών Λουτρών (Μουσείο Τσιτσάνη). Στην έκθεση περιλαμβάνεται αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «Με τους αλλεπάλληλους εγκλεισμούς, την έλλειψη επικοινωνίας και επαφής, τις δυσάρεστες ειδήσεις από παντού, επικρατεί η ανασφάλεια, ο φόβος, η αγωνία και η μοναξιά που τραυματίζουν καίρια την ανθρώπινη ψυχή! Η Τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως καταφύγιο και για τον καλλιτέχνη, αλλά και για όσους επικοινωνούν με τα έργα τέχνης, ως αντίδοτο και φάρμακο, σωτηρία για την ψυχική υγεία!

Στην φετινή έκθεση, λόγω της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, περιλαμβάνεται και ένα αφιέρωμα στο αγώνα της απελευθέρωσης! ΄Εργα (πρωτότυπα ή αντίγραφα), φόρος τιμής στον μεγάλο Αγώνα των μικρών, των λίγων, των φτωχών, αλλά ψυχωμένων και τολμηρών! Τιμή και Δόξα!

Μακάρι να έχουμε στο νου και την καρδιά μας πάντα όλα, όσα υπέφεραν οι παλιότερες γενιές των Ελλήνων (πλούσιοι και φτωχοί, απλοί και εξέχοντες, αγράμματοι και γραμματιζούμενοι) και τί θυσίασαν για να γίνει αυτός ο Αγώνας, στο όνομα της Πίστης και της Ελευθερίας, για να έχουμε σήμερα την “πολυτέλεια” να θεωρούμε Ελευθερία και Πολιτεία ως δεδομένα! Το δικό μας “στοίχημα”, ο δικός μας “αγώνας” είναι να τα κρατήσουμε και να τα παραδώσουμε, άξια παρακαταθήκη, στα παιδιά και τα εγγόνια μας! “Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία”!»

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, στις 19:00. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, αλλά τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις επισκέψεις σε κλειστούς χώρους.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, πρωί και απόγευμα (09:30-15:00 και 18:30-21:30).

Συμμετέχουν:

Ακρίβος Ιωάννης, Αναγνώστου Αγγελική, Βάκας Απόστολος, Γαλάνη Μαρία, Γραββάνη Χρυσή, Γρατσάνη Μαρία, Ζιάκα Μαρία, Ζολώτα Ματίνα, Ιωάννου Γεώργιος, Κακλαμάνη-Βλάχου Λαμπρινή, Καλιακούδα Ευρυδίκη, Καναβού Στέλλα, Κανάτα Αθηνά, Κανίνα Ζωή, Κανίνα-Βάκα Τζένη, Καραμάνου Μαρία, Κομπόλια Έφη, Κουγιάννου Βασιλική,       Κουτσιαρή Βούλα, Μπαλαμώτη-Τριανταφύλλου Ευγενία, Νάκας Αθανάσιος, Νίκου Χρύσα,   Ντούνα Βούλα, Ξούρη Αθηνά, Οικονόμου Απόστολος, Παναγιωτίδου Αθηνά, Παπακατράνα Γλυκερία, Πέρκας Βασίλειος, Πετσογιάννη-Τουρίμπαμπα Ζωζώ, Ράγια Γεωργία, Ρεμπάπης Ιωάννης, Σίμου Κασσιανή, Σουλιώτη Κωνσταντίνα, Στεργίου-Ζαχαράκη Ζωή, Στυλιάρα Σταυρούλα, Ταμπρατζή Ελένη, Τασιούλα Φωτεινή, Τάσιου Συλβάνα, Τέλλιου Δήμητρα, Τσίκος Δημήτριος, Τσιώνης Κώστας, Φορίδης Χριστόφορος, Φωλίνας Στέφανος, Χαρίση Μαριάνθη, Χρηστάκος Λεωνίδας.

Από το γραφείο Τύπου