Δήμος Τρικκαίων

«ΑΓΑΠΗΣ ΦΩΣ» από τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων

10:00 - 14:00 & 18:30 - 21:30Μουσείο Τσιτσάνη Διοικητήριο)9/12/2018 - 15/12/2018

Δημιουργίες κάθε είδους με τα έσοδα να κατευθύνονται στην «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων, εκφράζοντας τις κοινωνικές ανησυχίες και την ευαισθησία των μελών του, αυτά τα Χριστούγεννα αγκαλιάζει την «Κιβωτό του Κόσμου»!

Στο Μουσείο Τσιτσάνη (στην καινούργια, μικρή αίθουσα, στο κτήριο του παλιού Διοικητηρίου των Φυλακών), για μία εβδομάδα (9- 15 Δεκεμβρίου), σαράντα δύο (42) καλλιτέχνες δημιουργούν μια Χριστουγεννιάτικη Αγορά, με τον τίτλο «ΑΓΑΠΗΣ ΦΩΣ», διαθέτοντας μικρά έργα ζωγραφικής, κοσμήματα, εικαστικές  κατασκευές, είδη διακόσμησης, Χριστουγεννιάτικα στολίδια και χειροτεχνίες, με αποκλειστικό σκοπό ΟΛΑ τα έσοδα από την πώληση να αποδοθούν στον οργανισμό «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Μαζί με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μελών διατίθεται και το παιδικό βιλίο «Το μυστικό της Φεγγαρόπετρας», το οποίο γράφτηκε από την Νηπιαγωγό-μέλος του συλλόγου Γκούμα Ευαγγελία για την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού.

Το Σάββατο 15 του μηνός, θα επισκεφθούν την Αγορά μας τα παιδιά της Κιβωτού από το Βόλο με τους συνοδούς τους και ο Σύλλογος ετοιμάζει μια μικρή μουσική εκδήλωση για την υποδοχή τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα

«Απευθυνόμαστε, λοιπόν, στους συμπολίτες μας με το σύνθημα:

–  νοιάζομαι και συμμετέχω

στηρίζω την «Κιβωτό του Κόσμου»

και τους καλούμε να ανταποκριθούν γιατί μόνο έτσι η πρωτοβουλία μας μπορεί να έχει ένα καλό αποτέλεσμα.

 Υπενθυμίζουμε ότι επί σειρά ετών ο Σύλλογος καλλιεργεί έμπρακτα τον εθελοντισμό και το αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στα παιδιά με τις δραστηριότητές του:

– Προσφορά έργων στο «Χαμόγελο του παιδιού» (2012)

– στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Τρικάλων (2014)

– στο Τμήμα Καρκινοπαθών του Γ.Ν.Τρικάλων (2018)

– Πώληση έργων για τη «ΦΛΟΓΑ» (2016)

– Πρόγραμμα εθελοντικής παρέμβασης στα Σχολεία της περιοχής μας με προσφορά έργων  και δημιουργία τοιχογραφιών (2015-18).

Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αρχή και τη Διεύθυνση του Μουσείου Τσιτσάνη για την υποστήριξη και τη φιλοξενία των εκδηλώσεών μας και ευχόμαστε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα και Αγάπης Φως να ζεσταίνει τις καρδιές μας»!».

 

Η αγορά «ΑΓΑΠΗΣ ΦΩΣ» θα ανοίξει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30  και θα λειτουργεί καθημερινά πρωί (10:00 – 14:00)  και απόγευμα (18:30 – 21:30).

Συμμετέχουν:
Αλεξίου Γωγώ, Βάκας Απόστολος, Γκούμα Ευαγγελία, Γραββάνη Χρυσή, Γρατσάνη Μαίρη, Ζιάκα Μαρία , Θώδη Ρίτα, Ιωάννου Γεώργιος, Κακαγιάννη-Σαλέπη Ελένη, Κακλαμάνη-Βλάχου Λαμπρινή, Καλιακούδα Ευρυδίκη, Καναβού Στέλλα, Κουγιάννου Βασιλική, Μαυρογιάννη-Νταλούκα Τασία, Μπαλαμώτη-Τριανταφύλλου Ευγενία, Μπέλλου Ντίνα, Μπούρα Μαίρη, Νάκας Αθανάσιος, Νίκου Χρύσα, Ντούνα Βούλα, Ξούρη Αθηνά, Παναγιωτίδου Αθηνά, Παπαγεωργίου Αίγλη, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Ράγια Γεωργία, Ρακοβίτη Χρύσα, Ρεμπάπης Ιωάννης, Σίμου Κασσιανή, Σουφλιά Δήμητρα, Στεργίου-Ζαχαράκη Ζωή, Στυλιάρα Σταυρούλα, Ταμπρατζή Ελένη, Τάσιου Ελένη, Τάσιου Συλβάνα,
Τασιούλα Φωτεινή, Τατσιόπουλος Βάιος, Τζήμα Σοφία-Ρούλα, Τουρίμπαμπα Ζωζώ, Τσίκος Δημήτρης, Φωλίνας Στέφανος, Χαρίση Μαριάνθη, Χρηστάκος Λεωνίδας.

 

Από το γραφείο Τύπου