Δήμος Τρικκαίων

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Αργυροπούλου στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό

27/12/2022 - 8/1/2023

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής πραγματοποιεί στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό η εικαστικός Ιωάννα Αργυροπούλου. Τίτλος της έκθεσης  «Από την Τέχνη στην Καλλιτεχνία». Η Ιωάννα Αργυροπούλου είναι μια αυτοδίδακτη που επιλέγει να στοχάζεται και να εμβαθύνει σε όσα επιθυμεί να εκφράσει, χωρίς να δεσμεύεται από καμία εικαστική συνθήκη. Η εστίαση των έργων της είναι συνήθως η καθημερινότητα, το εγγύτερο περιβάλλον στο οποίο ζούμε και στοιχεία που το χαρακτηρίζουν.
Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν τις τροπές φωτός και εντάσεων χαρακτηρίζοντας την κινησιολογία του κάθε θέματος και τις στιγμιοτυπίες του.

Η εικαστικός ξεκίνησε από την αγάπη της για την αρχαία τέχνη, επηρεασμένη από τα έντονα χρώματα της χαράς και της αισιοδοξίας που χρησιμοποιούταν οι αρχαίοι Έλληνες κι αυτά τα χρώματα της θετικής διάθεσης περιλαμβάνονται στην τεχνική της. Επίσης εστιάζει σε πνευματικές αναζητήσεις, επιδιώκοντας να αποτυπώσει στον καμβά σκέψεις και ιδέες ωφέλιμες στον ψυχισμό του ανθρώπου.

Η έκθεση, ως όνειρο ζωής, επιδιώκει να συνδυάσει το μεράκι, τη δημιουργία, την ικανοποίηση, την αγάπη για την τέχνη, τις καλλιτεχνικές ανησυχίες.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται προσωπογραφίες ανθρώπων και αρχαίων Θεών, γεωμετρικά σχήματα, νεκρή φύση και μοντέρνα τέχνη με ιδιαίτερη τεχνοτροπία είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά στους πίνακες. Τα υλικά που χρησιμοποιεί: χαρτί, ξύλο, καμβά, κάρβουνο μολύβι, ακρυλικά, παστέλ. Εργαλεία: σπάτουλα, πινέλα, κλπ. σε κάποιους από τους πίνακες που φιλοτέχνησε τα δύο τελευταία χρόνια η Ιωάννα Αργυροπούλου. Οι πίνακες της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Μυήθηκε στη ζωγραφική κοντά σε γνωστούς εικαστικούς των Τρικάλων για περίπου δυόμισι χρόνια. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και γλυπτικής σε τμήματα ενηλίκων για προετοιμασία Σχολής Καλών Τεχνών με τον γνωστό Διδάσκαλο Βαγγέλη Αβραμόπουλο.

Βιογραφικό:

Η Ιωάννα Αργυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στην επαρχία Τρικάλων. Από μικρή ηλικία είχε επαφή με τη ζωγραφική καθώς η μητέρα της ήταν ερασιτέχνης ζωγράφος. Τα πρώτα χρόνια της ζωγραφικής εμπνεύστηκε από την αρχαία ελληνική μυθολογία την ανθρώπινη μορφή και τη γεωμετρία. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην τέχνη αλλά η αγάπη της για τη ζωγραφική την έστρεψε σε άλλες κατευθύνσεις. Έχει δώσει εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Ιωαννίνων 2021 Χρησιμοποιεί κυρίως ακρυλικά, παστέλ, κάρβουνο, μολύβι, ξυλομπογιές. Έχει χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές που δίνουν περισσότερη εκφραστικότητα στο θέμα και εμπλουτίζουν τη σύνθεση.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού στο μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα το 2021 και το 2022.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

  1. Facebook: art_ioanna_argiropoulou
  2. Instagram: art_ioanna_argiropoul
  3. QR

Ή έκθεση θα φιλοξενηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού στο Μουσείο Τσιτσάνη Τρίκαλα.

Τα εγκαίνια πραγματοπποιούνται στις 27/12/2022 και ώρα 18:00 μ.μ το απόγευμα. Ώρες λειτουργίας του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού 9:00-15:00π.μ και 18:00-21:00 μ.μ καθημερινά. Σαββατοκύριακο 09:00-21:00 στο Μουσείο Τσιτσάνη Τρίκαλα.

«Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να συγκεντρώνονται τόσοι πολλοί φίλοι σε μία κοινή καλλιτεχνική εκδήλωση. Είναι υπέροχο πραγματικά. Η τέχνη ενώνει τους ανθρώπους και είναι ό,τι ομορφότερο για την κοινωνία που ζούμε».

Τα ποτά  προσφέρει η εταιρεία Τσιλίλη.

Info

Εγκαίνια έκθεσης 27/12/2022 6:00μ.μ. #mouseiotsitsanis

Διάρκεια έκθεσης 27-12-2022 έως 8/1/2023

Είσοδος ελεύθερη Ανοιχτά καθημερινά

Exhibition-> @tsitsanis_museum #mouseiotsitsanis 27/12/2022 6:00μ.μ.

Exhibition opening

Exhibition duration 27-12-2022 to 8/1/2023

Free entry Open daily Exhibition @tsitsanis_museum

Από το γραφείο Τύπου