Δήμος Τρικκαίων

Ανοιχτή συζήτηση για τις δραστηριότητες αναψυχής και τον τουρισμό στη Θεσσαλία

09:30ΣΕΦΑΑ7/3/2020

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ) σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Συζήτηση με θέμα: «Η συμβολή των Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής στην ενίσχυση της Τουριστικής Ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας: Ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης – Εμπόδια  και Προοπτικές». Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 07 Μαρτίου 2020 και ώρα 09:30 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα.

Οπως αναφέρεται σχετικά, “Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επαφή τον επιχειρηματικό κόσμο των Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής της χώρας με εκπροσώπους της Πολιτείας ώστε να ξεκινήσει ένας γόνιμος και παραγωγικός δίαυλος επικοινωνίας προς ανάπτυξη ενός συγχρόνου μοντέλου τουρισμού  εμπειριών και προώθησή του στις διεθνείς Τουριστικές εκθέσεις.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια ολοκλήρωσης του εξαμηνιαίου επιμορφωτικού προγράμματος «Εμψυχωτής Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής» συνεργασίας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΣΕΤΕΥΔΑ του οποίου Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο Κουθούρης Χάρης, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ, Π.Θ.

Τονίζεται ότι στο συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετέχουν και θα παρευρίσκονται στη διάρκεια της εκδήλωσης 158 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αλλά και εργαζόμενοι στον κλάδο  από όλη τη χώρα. Οι εταιρίες αυτές προσφέρουν στην Ελλάδα και σε όλες τις διεθνείς σημαντικές αγορές στο Εξωτερικό προγράμματα και υπηρεσίες με υπαίθριες τουριστικές δραστηριότητες όπως: πεζοπορία, ράφτινγκ, αλεξίπτωτο πλαγιάς, καγιάκ θαλάσσης, ιππασία, ποδήλατο βουνού, paint ball, παιδικές κατασκηνώσεις κ.λπ.”.