Δήμος Τρικκαίων

Ασκληπιεία #en_drasi στον Δ. Τρικκαίων με εκδηλώσεις για τον καρκίνο του πνεύμονα

10:00Ψηφιακό Ασκληπιείο - Μουσείο Τσιτσάνη6/11/2021 - 7/11/2021

 

 

Υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων διοργανώνεται τον Νοέμβριο,  σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για τον καρκίνο του πνεύμονα από την FairLife.
Η «FairLife L.C.C. – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, όλο τον Νοέμβριο, μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα θα βρίσκεται #en_drasi στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία και το ευρύτερο κοινό ότι η πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα με συγκεκριμένες εξετάσεις και η έγκαιρη διάγνωση σώσει ζωές.

Η FairLife καλεί όλους να συμμετάσχουν στη δράση της «Η ζωή να κόβει την ανάσα!», ενώνοντας  διαδικτυακά τις δυνάμεις και τις φωνές τους για καλό σκοπό!

Στηρίζουμε όσους νοσούν, θυμόμαστε όσους έφυγαν!

Όλο τον μήνα οι δράσεις προάγουν τη φυσική άσκηση αλλά και την ψυχική υγεία ως προϋποθέσεις για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας.

Παράλληλα, με μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων με τον τίτλο «Ασκληπιεία #en_drasi,  η πολιτιστική κληρονομιά της υγείας» η FairLife εγκαινιάζει έναν θεσμό που επιχειρεί να συνδέσει σημαντικά μνημεία της «πολιτιστικής κληρονομιάς της υγείας» που αφορούν στην ιατρική, όπως τα Ασκληπιεία, με τη φυσική άσκηση (περίπατος, τρέξιμο, ποδήλατο, κ.ά), τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη σωστή διατροφή, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά όπως και η πρόληψη για την υγεία μας.

Στόχος, μέσα από δράσεις φυσικής άσκησης είναι να προωθηθεί το μήνυμα της ευζωίας, αλλά και μιας ολιστικής προσέγγισης της υγείας, την οποία ακολουθούσαν οι ιατροί της αρχαιότητας, ως όπλο για τη πρόληψη και τη φροντίδα του καρκίνου του πνεύμονα.

Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε συνοδοιπόρους και αρωγούς τους FairLife Ambassadors Αναστασία Γερολυμάτου, Κική Τσακαλδήμη και Νικόλαο Μαγγίτση.

Αφετηρία του θεσμού Ασκληπιεία #en_drasi είναι τα Τρίκαλα, η αρχαία Τρίκκη, γενέτειρα του Ασκληπιού στις 6 και 7 Νοεμβρίου. Η δημοτική αρχή αναδεικνύει την κληρονομιά αυτή με καινοτόμο τρόπο, δημιουργώντας το Ψηφιακό Ασκληπιείο – Πάρκο Ασκληπιού στα ριζά του όρους Κόζιακα, του βουνού-προμηθευτή θεραπευτικών φυτών.

Πρόγραμμα Τρικάλων :

Σάββατο 6 Νοεμβρίου

  • Φωταγώγηση γέφυρας με λευκό χρώμα από τον Δήμο Τρικκαίων
  • Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης στο Μουσείο Τσιτσάνη με τη διαδραστική συμμετοχή των Ambassadors της FAIRLIFE LCC , Νικόλαου Μαγγίτση και Κικής Τσακαλδήμη.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Αφετηρία το Ψηφιακό Ασκληπιείο-Πάρκο Ασκληπιού στο Πρίνος Δ.Τρικκαίων.

  1. Διαδρομή πεζοπορίας 6.5km  – Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων – Έναρξη:10.00 π.μ.
  2. Διαδρομή τρεξίματος 10km  – Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων – Έναρξη:10.15 π.μ.
  3. Διαδρομή ποδηλασίας 24,4km –Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων – Έναρξη:10.30 π.μ.

Τις τοπικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με υποστήριξή των παραπάνω συλλόγων.
Δείτε εδώ όλες τις δράσεις που προγραμματίζονται στο Δήμο Τρικκαίων
εδώ : https://fairlifelcc.com/asklipieia-endrasi/

Δηλώστε συμμετοχή που ξεκινά από 5€ και λάβετε δωρεάν το συλλεκτικό μπλουζάκι της FairLife.

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της πρόληψης, εφαρμόζοντας με μέγιστη επιτυχία τον αντικαπνιστικό νόμο, δημιουργώντας smokefree συνείδηση για τους πολίτες.

Οι δράσεις της FairLife  τελούν υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε., του Δήμου Τρικκαίων, της ΕΟΟΑ και την ΕΟΠ.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Στα Τρίκαλα, την πατρίδα του Ασκληπιού, όπου η ευζωία και η θεραπεία αποτελούν πυλώνες της σύγχρονης ιατρικής, η πρωτοβουλία της FairLife μάς βρίσκει ενεργούς συμπαραστάτες. Θέλουμε να προλαμβάνουμε, πρέπει να συνεργαζόμαστε, συνεχίζουμε να ευαισθητοποιούμε. Η δράση στα Τρίκαλα τον Νοέμβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα είναι μια δράση που επιδιώκει να μεταφέρει πιο ισχυρό, το μήνυμα της πρόληψης – και μάλιστα στο πλαίσιο πανελλήνιας εκστρατείας. Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, δίνουμε χώρο στη ζωή. Στηρίζουμε την προσπάθεια της FairLife, ενεργοποιούμε κάθε θετική συνεργασία και μαζί με τους πολίτες, τους φορείς, τους εθελοντές, δημιουργούμε ένα μήνυμα που αφορά όλους μας, ενώνουμε τις φωνές μας, πραγματοποιούμε δράσεις ουσίας, προωθούμε τα μηνύματα που όλους και όλες θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες συνθήκες ζωής, σε ευαισθητοποίηση, σε εγρήγορση. Μαζί στην πρόληψη, για να είμαστε μαζί στη ζωή!»

H πρόεδρος της FairLife, Κορίνα Πατέλη-Bell, σχολιάζοντας τις δράσεις της FairLife για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα, δήλωσε: «Στη FairLife θεωρούμε ότι η υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι η απουσία της αρρώστιας ή της αναπηρίας. Η υγεία πρέπει να γίνει καθημερινή πράξη ζωής μέσα από την ήπια άσκηση, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, την επαφή με τη φύση, τη χαλάρωση, τον ύπνο, τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα, όπως πρότεινε πρώτος ο Ασκληπιός και οι ιατροί στην αρχαιότητα. Όλα τα παραπάνω είναι μέσω πρόληψης αλλά και ίασης κάθε αρρώστιας. Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει, να είναι en_drasi! Καλούμε όλους να γίνουν μέλος του Facebook Group της FairLife, να προσκαλέσουν τους φίλους σου και να μοιραστούν BreathTakingActions μαζί τους, γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές: Η Ζωή να κόβει την Ανάσα, όχι ο καρκίνος του πνεύμονα!»

Μέγα χορηγοί των δράσεων της FairLife είναι η Όμηρος ΑΕΒΕ και η Βιολάντα.

Χορηγοί της οι φαρμακευτικές Amgen , Astra Zeneca , Pfizer , Roche , Takeda.

Στόχος μας είναι τα  Ασκληπιεία #en_drasi να γίνουν θεσμός κάθε χρόνο με παρόμοιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα  (Αττική, Κόρινθος, Φωκίδα, Επίδαυρος, Κως, Αρκαδία, Κρήτη, Ρόδος, Πειραιάς, Μήλος κ.ά).

Από το γραφείο Τύπου του