Δήμος Τρικκαίων

21:00Θεατράκι Ληθαίου22/6/2019

 

Ο οργανισμός Balkans Beyond Borders παρουσιάζει στα Τρίκαλα ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με επιλογή ταινιών από προηγούμενες εκδόσεις του Balkans Beyond Borders Short Film Festival. To BBB Short Film festival είναι ένα από τα λίγα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που επικεντρώνεται στις βαλκανικές παραγωγές και συμπραραγωγές και προσφέρει έναν καινοτόμο τρόπο για την καταπολέμηση του αποκλεισμού των τομέων της τέχνης & των καλλιτεχνικών ομάδων διασυνοριακά.

To Balkans Beyond Borders Short Film Festival με όχημα την τέχνη του κινηματογράφου κινητοποιεί τους νέους, ενισχύει την κινητικότητα και τη διαπολιτισμική συνεργασία. Το πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμά του ευαισθητοποιεί και ενημερώνει το κοινό ενώ παράλληλα αναδεικνύει πολιτιστική κληρονομιά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και τον σύγχρονο κινηματογραφικό πλούτο των Βαλκανίων.

Για τη συμμετοχή του στην Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης του Μουσείου Τσιτσάνη, διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους με τίτλο «ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΓΕΛΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Οι ταινίες έχουν επιλεγεί από την ομάδα του οργανισμού με σκοπό να προσφέρουν μια μοναδική βαλκανική εμπειρία με οδηγό το βαλκανικό χιούμορ, βγαλμένο μέσα από τη βαλκανική πραγματικότητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

http://www.balkansbevondborders.eu/film/the-backpack/13′

http://www.balkansbevondborders.eu/film/officer/ 13′

http://www.balkansbevondborders.eu/film/blackv-and-faultv/11′

http://www.balkansbevondborders.eu/film/woman/ 15′

http://www.balkansbevondborders.eu/film/pink-elephant/17′

Διάρκεια: 70 λεπτά