Δήμος Τρικκαίων

Η μπάντα του Ναυτικού ξανά στα Τρίκαλα με κοινωνική προσφορά

21:0012/6/2017

Μια σπάνια συναυλία – σταθμός, με τίτλο “Η μαγεία των Μιούζικαλς“, όπου η Μπάντα ΓΕΝ (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πλωτάρχης (ΠΝ) κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος), σε πλήρη σύνθεση, θα παρουσιάσει τα ωραιότερα τραγούδια που έχουν διαμορφώσει το διεθνές, αλλά και Ελληνικό Μιούζικαλ, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στα Τρίκαλα, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο) , στρις 9.00 μμ
Στην μπάντα συμμετέχουν σπουδαίοι ερμηνευτές της Λυρικής Σκηνής (τενόρος Λυρικής Σκηνής Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Υψίφωνος Ευδοκία Μωϋσίδου, αλλά και πολλοί άλλοι), με πρόζα, εικόνες, χορογραφίες, βιντεοπροβολές  και πρωτότυπα κείμενα. Τα κείμενα έχει γράψει ο Θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Κώστας Παπαπέτρος, την εκδήλωση παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Κυρατσούδη και Δημήτρης Νάνος. Θα ακουστούν παγκόσμιες επιτυχίες από τα musicals “West Side Story”, Mary Poppins”, “Mamma Mia”, “Chicago”, “Χορεύοντας στη βροχή” ,”Cabaret” και φυσικά οι μεγαλύτερες επιτυχίες Ελλήνων συνθετών που διαμόρφωσαν το Ελληνικό Μιούζικαλ. Τη χορευτική και χορογραφική υποστήριξη της παράστασης έχει ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη ευπαθών ομάδων

Εκ μέρους των Διοργανωτών εκφράζεται η παράκληση προς τις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και τους θεατές της βραδιάς – αφιέρωμα στο Μιούζικαλ με τη Μπάντα του ΓΕΝ, να φέρουν όσα περισσότερα Ελληνικά τρόφιμα μπορούν, για να δείξουν την στήριξή τους στις ευπαθείς ομάδες, που στερούνται, στη σημερινή εποχή της κρίσης, ακόμα και το φαγητό και παράλληλα να αναδείξουν την αναγκαιότητα να καταναλώνουμε ως Έλληνες τα τρόφιμα που εμείς ως λαός παράγουμε. Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται από τον βαθμό της κοινωνικής αλληλεγγύης και των αντανακλαστικών της απέναντι στους αδύναμους συμπολίτες, οι οποίοι για λόγους που πολλές φορές δεν αφορούν τους ίδιους, έχουν βρεθεί σε κατάσταση αδυναμίας.

Η φήμη της Μπάντα ΓΕΝ απλώνεται σε όλο τον κόσμο

Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί – όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο – αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας – και μέσα από την τέχνη – βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό. Είναι η μοναδική Μπάντα που συμμετείχε και στις δύο Ολυμπιάδες που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα (1896 και 2004) και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, ως επίσημη καλεσμένη με τεράστια φήμη.  Η φετινή μεγάλη συναυλία, στην οποία η Μπάντα συνεργάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟ, θα έχει θεματολογία τη “Μαγεία των Μιούζικαλς”, Ελληνικού και ξένου, στις καλύτερες στιγμές τους. Η Μπάντα του Ναυτικού θα αποτελείται από 35 μουσικούς και εξαιρετικούς ερμηνευτές – σολίστες της Λυρικής Σκηνής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Τσιλιμπάρη Γεώργιου – Πλωτάρχη ΠΝ, που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται η καλύτερη μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Μια σπουδαία Μπάντα σε μεγάλες συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το Πολεμικό Ναυτικό, ανταποκρίθηκε για μια ακόμα φορά στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Τρικκαίων, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ και το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” για την πραγματοποίηση συναυλιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη τη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο) για τη συγκέντρωση τροφίμων και τη στήριξη ευπαθών ομάδων. Είναι μια μεγάλη συνεργασία, με έντονα μηνύματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θέλουν να περάσουν στην κοινωνία ο Δήμος Τρικκαίων και η ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ΕΝΩΣΗ – Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων, ο Πολυχώρος THESSALIS και το Ταβερνείο ΜΕΖΟΔΟΚΑΜΩΜΑΤΑ.

 

Για το Δ.Σ. της Πράσινης Κιβωτού