Δήμος Τρικκαίων

BLUEPRINTS, παράσταση Χοροθεάτρου στον Δημοτικό Κινηματογράφο

20:00Δημοτικός Κινηματογράφος10/12/2021

Η ομάδα χοροθεάτρου OFF ART-σκηνικές παρουσίες, σε συνεργασία με το  Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, παρουσιάζει την παράσταση Blueprints την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, στην αίθουσα του Δημοτικού κινηματογράφου στον Μύλο του Ματσόπουλου, στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο. (Είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης).

Η παράσταση είναι μια σύγχρονη δράση χορού με ζωντανή μουσική, βασισμένη σε δύο χορεύτριες-ερμηνεύτριες, μία συνθέτρια-τραγουδίστρια κι έναν ιστορητή. Είναι αποτέλεσμα έρευνας πάνω στα Θεσσαλικά παραμύθια και εστιάζει στον ρόλο της γυναίκας σε αυτά.

Παραμύθια λέγανε συνήθως οι γυναίκες, που αποκλεισμένες από τον δημόσιο λόγο, άρθρωναν μέσα από αυτά ένα λόγο ιδιωτικό και συμβολικό. Μέσα από τα παραμύθια, δομούσαν τον ψυχισμό των αγοριών και των κοριτσιών που ανέτρεφαν, με βασικό στόχο την υιοθέτηση μιας συγκεκριμένης «ταυτότητας».

Με αφορμή το παραμύθι  «Η Άτυχη Κόρη», αφηγούμαστε,  χορεύουμε και εν τέλει, αναγνωρίζοντας τους μηχανισμούς της μίμησης και την αναπαραγωγή τους στο σύγχρονο γυναικείο σώμα, αναρωτιόμαστε αν στ’ αλήθεια έχουν αλλάξει οι κοινωνικές επιταγές.

Η παραγωγή της παράστασης έγινε υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.

Ιδέα-Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Ρούλα Καραφέρη

Χορός: Νατάσα Αραμπατζή, Ελένη Πέτκου

Έρευνα-Αφήγηση παραμυθιού-Στίχοι: Στέλιος Πελασγός

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση/ζωντανή Εκτέλεση: Ρούλα Πίκουλα

Συνεργάστηκαν οι μουσικοί: Θανάσης Ζιώζιας (Βιολί), Αποστόλης Γιάγκος (Μπάσο/sound fx στο τσάμικο), Δημήτρης Τσιλικόπουλος (Κιθάρα), Άρτεμις Γιάγκου (Παιδική φωνή/σύνθεση τραγουδιού)

Κοστούμια: Fab Jonkers, Μελισσάνθη Σπέη

Σχεδιασμός φωτισμού: Παναγιώτης Γιαννούλας

Τεχνική υποστήριξη: Γρηγόρης Καραφέρης

Εικαστικό περιβάλλον /Δημιουργία Βιντεο: Stephanie Felber

Γραφιστικά: Γιάννης Μαρκάτος

Παραγωγή: OFF ART- σκηνικές παρουσίες

Συντονισμός παραγωγής/ προώθησης: Βασιλική Σαγώνα

Videodocumentation: Ερμής Πελασγός

Γιατί όπως λένε και τα παραμύθια: “…μερικά πράγματα πρέπει να τα πιστέψεις για να τα δεις” . Ευχαριστούμε την κ. Μαρούλα Κλιάφα για την ευγενική παραχώρηση του έργου της για την έρευνα.  Η παράσταση είναι κατάλληλη και για παιδιά από 8 ετών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση BLUEPRINTS και την

ομάδα OFF ART:

https://www.facebook.com/offartdance

https://www.facebook.com/offartblueprints

 

Από το γραφείο Τύπου