Δήμος Τρικκαίων

"Χορεύω, άρα επικοινωνώ" σε σχολεία του Δ. Τρικκαίων

29/2/2016 - 8/3/2016

Ένα τεράστιας σημασίας και πρωτοτυπίας εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον χορό, εισαγάγει στα σχολεία ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους Χορεύω, άρα επικοινωνώ, που υλοποιεί η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Το Χορεύω, άρα επικοινωνώ βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου.

Η Στέγη, σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.
Η Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων συνεργάστηκε με τη Στέγη και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και οι μαθητές πέντε σχολείων του Δήμου, θα απολαύσουν το πρόγραμμα. Πρόκειται για τα σχολεία:
– 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων

– 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

– Γυμνάσιο Μ. Καλυβίων

– Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου

– Λύκειο Βαλτινού

Συντελεστές:
Μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν τα τρία προηγούμενα χρόνια: Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ  Καρρά, Ανδρονίκη Μαραθάκη,  Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου,  Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Από το γραφείο Τύπου

XOROS1