Δήμος Τρικκαίων

Χριστουγεννιάτικες χορευτικές εκδηλώσεις στους δρόμους των Τρικάλων

16/12/2022 - 28/12/2022

Με πλήθος χορευτικών εκδηλώσεων και σύμπραξη με σχολές χορούς των Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει τις δράσεις του την περίοδο των εορτών. Από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ανά διαστήματα, σχολές χορού θα παρουσιάζουν προγράμματα σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Συγκεκριμένα:

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:00

Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων στην «Ομπρέλα» Ζογγολόπουλου. Θα παρουσιαστούν ομάδες παραδοσιακού χορού με χορούς, τραγούδια, κάλαντα παραδοσιακά, κεράσματα και γλέντι

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:00

Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων στην πλατεία Δεσποτικού σε Christmas Street Dance Party με τα μοντέρνα τμήματα του ΧΟΤdance με χριστουγεννιάτικες μουσικές , κεράσματα, χορό από τους μαθητές της σχολής αλλά και χορό για τους περαστικούς.

 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:00

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος  Τρικάλων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» στον χώρο μπροστά στο Δημαρχείο. Θα συμμετέχει το τμήμα εκδηλώσεων Ενηλίκων –Γυναικών και το παιδικό τμήμα. Θα εμφανίσουν παραδοσιακούς χορούς τοπικούς και από άλλες περιοχές της χώρας, παιδικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και έθιμα του Δωδεκαημέρου. Θα ακολουθήσει χορός όλων των παρευρισκομένων , σε έναν μεγάλο κύκλο με τους χορευτές και τις χορεύτριες με επέκταση στον κεντρικό πεζόδρομο της Ασκληπιού.

 

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, στις 18:00

ΤΡΙΚΚΗ Κέντρο Χορού Τρικάλων στην «Ομπρέλα» Ζογγολόπουλου. Θα παρουσιαστούν παραδοσιακά κάλαντα και παραδοσιακοί χοροί.

 

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, στις 13:00. 

Μουσική Σχολή Παπαστάθη στην «Ομπρέλα» Ζογγολόπουλου.

 

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:30

Δημοτική Χορωδία Τρικάλων στο Δημαρχείο Τρικάλων. Θα παρουσιαστεί η παιδική –εφηβική χορωδία του ΔΩΤ η οποία θα πλαισιωθεί και με μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων  και  θα δώσουν μελωδικές ευχές στον Δήμαρχο και στη συνέχεια στο μέσον του πεζοδρόμου της Ακσληπιού).

 

Επίσης, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό Gala με τη συμμετοχή σχολών χορού των Τρικάλων στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», στις 19:00.
Στόχος, η ενίσχυση του Σωματείου «Φλόγα» με οικονομική ενίσχυση και bazaar.

Από το γραφείο Τύπου