Δήμος Τρικκαίων

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

10:30Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων3/12/2022

 

 

Μια χαρούμενη χριστουγεννιάτικη γιορτή για  παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας ετοιμάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 10:30.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Αφήγηση του παραμυθιού « Τα Χριστούγεννα του βασιλιά Σαλίγκαρου » της Ιωάννας Ντακόλια (εκδόσεις Άγκυρα) από την παιδαγωγό Βάσω Ζαχαράκη. Η παιδαγωγός, με την πολύχρονη εμπειρία της στον χώρο της προσχολικής αγωγής, την επικοινωνιακή της ικανότητα και την ιδιαίτερη ευαισθησία της, θα ταξιδέψει τα παιδιά στον φανταστικό κόσμο του βασιλιά Σαλίγκαρου, αναδεικνύοντας την ομορφιά και τη χαρά της προσφοράς  στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας.
  • Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χειροτεχνία από τα παιδιά με την καθοδήγηση της Βάσως Ζαχαράκη. Με τις παιδικές χειροτεχνίες θα στολιστεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο και όλο το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης υπό τους ήχους εορταστικών μελωδιών.
  • Έκθεση παιδικού χριστουγεννιάτικου βιβλίου. Περί τους 150 νέους και παλιούς τίτλους χριστουγεννιάτικης λογοτεχνίας από έλληνες και ξένους συγγραφείς θα εκτίθενται στο παιδικό τμήμα με δυνατότητα άμεσου δανεισμού από τα παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

– «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν

– «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς

– «Ο Καρυοθραύστης» του Χόφμαν

– «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ

– «Ρούντολφ το ελαφάκι» του Ρόμπερτ Μέϋ

– «Τα Χριστούγεννα της Λούλας Στρουμπουλούλας» του Ευγένιου Τριβιζά και πολλά άλλα του ιδίου

– «Χριστουγεννιάτικα διηγήματα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

– «Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

– «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακάρονου» του Κυριάκου Χαρίτου

Βιβλία του Φίλιππου Μανδηλαρά, της Λίτσας Ψαραύτη, της Αγγελικής Βαρελά, της Βούλας Μάστορη, του Τόλκιν, του Μικέλε Ντ΄ Ινιάτσιο, της Έφης Λαδά, της Μάρως Θεοδωράκη, της Κατερίνας Καρόγιαννη, της Βασιλικής Μπουλογιώργου, της Μαρίας Λυρατζή, της Σταυρούλας Κάτσου, της Κατερίνας Αναγνώστου, του Τζων Φέρνλι,  συλλογικές εκδόσεις με χριστουγεννιάτικα διηγήματα και ποιήματα  και δεκάδες άλλα βιβλία θα συντροφεύσουν τα παιδιά τις ημέρες των γιορτών.

Από το γραφείο Τύπου