Δήμος Τρικκαίων

Χριστουγεννιάτικη εορταστική συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων

20:00Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων "Αθανάσιος Τριγώνης"23/12/2019

Ο Δήμος Τρικκαίων και o Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00 συνδιοργανώνουν μεγάλη χριστουγεννιάτικη εορταστική συναυλία.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων (ΣΟΝΤ).

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ιδρύθηκε από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Τρικάλων με την υποστήριξη του Δήμου τον Φεβρουάριο του 2014.

Σήμερα διανύει την έκτη περίοδο λειτουργίας της και εμφανίζεται ανανεωμένη με 20 νέα μέλη και περιλαμβάνει συνολικά 35 περίπου νέους, μαθητές – σπουδαστές μουσικής από ωδεία, μουσικές σχολές και μουσικά σχολεία της πόλης και της περιφέρειας.

Στην εορταστική συναυλία η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει το κονσέρτο για πιάνο Νο. 12 (KV 414) του W.A. Mozart με την πιανίστα Αλεξάνδρα Ευσταθιάδη και άριες και έργα Χριστουγεννιάτικου ρεπερτορίου με σολίστς τις Ιωάννα Τσιλιμίγκα και Μαράϊκε Ζάρα – τραγούδι.

Τη μουσική διεύθυνση θα έχει ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός και τέως διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ κ. Αναστάσιος Συμεωνίδης. Ο καταξιωμένος μαέστρος της ΣΟΝΤ κ. Δημήτρης Κτιστάκης, που είναι επίσης μαέστρος των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ και καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, θα συνοδεύσει στο πιάνο τις άριες και τα τραγούδια.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι 3€ (για τις ανάγκες της ΣΟΝΤ).

Εισητήρια προπωλούνται στα βιβλιοπωλεία Τσιοπελάκου, Πανουργιά (Παπαναστασίου Αχ.) και Λαμπρίδη (Καράση).

Από το γραφείο Τύπου