Δήμος Τρικκαίων

«Χρυσό & Ασήμι», η έκθεση ζωγραφικής της Ρένας Γεωργούλα στο Μουσείο Τσιτσάνη

09:00-15:00 & 18:00-21:00Μουσείο Τσιτσάνη16/12/2022 - 24/12/2022

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 18:00, εγκαινιάζεται στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (Μουσείο Τσιτσάνη), στα Τρίκαλα, η ατομική έκθεση ζωγραφικής που παρουσιάζει η Ρένα Γεωργούλα με τίτλο «Χρυσό & Ασήμι», μια σειρά από έργα εμπνευσμένα από τους αρχέγονους συμβολισμούς των κυρίαρχων αυτών μετάλλων.

Η δημιουργός προβάλλει με έναν ιδιαίτερο και μοντέρνο τρόπο τους πρωταγωνιστές της και τους κοσμεί με Χρυσό & Ασήμι, σε μια υπαρξιακή αφήγηση του Ήλιου και της Σελήνης, της ολότητας και της δυαδικότητας, που μοιράζονται το ίδιο σύμπαν.

Μέσα από ξεκάθαρα σχέδια με κυρίαρχα αυτά τα δύο μεταλλικά χρώματα, προσεγγίζει μακρινές, ξεχασμένες συναισθηματικές και πνευματικές εμπειρίες, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει ως μία, τις δυο αντικρουόμενες αλληγορικά έννοιες των δύο αυτών μετάλλων, της έλξης και της μοναξιάς, της παρουσίας και της ανάμνησης, του φωτός και της σκιάς.

Η δημιουργός, με την πρόθεση να προκαλέσει μια συναισθηματική εμπειρία γύρω από την ακατέργαστη φύση μας και τα ασαφή όρια της αγάπης και του πόνου, δίνει μια ανάγλυφη υφή στα μεταλλικά αυτά χρώματα ώστε να μειώσει την ένταση των αντιθέσεων και να δώσει έμφαση στην αρμονία.

Η αίσθηση της αιώρησης σε κάποιους πίνακες έρχεται να θυμίσει την αιώνια σύνδεση του συμπαντικού με το γήινο, ενώ στα αντισυμβατικά μαύρα φόντα, δίνει φωνή σε κάθε σιωπηλή θηλυκότητα, αρρενωπότητα, θρησκευτικότητα ή δυναμισμό.

Η Ρένα Γεωργούλα πειραματίζεται με την ενσωμάτωση των αντιθέσεων στον καμβά, επιχειρώντας να προκαλέσει το ίδιο συναίσθημα, να φέρει στην επιφάνεια μια θυμική κατάσταση ίδια σε οποιαδήποτε ερμηνεία της εικόνας.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 18:00

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 16/12 έως Σάββατο 24/12

Είσοδος Ελεύθερη: 09:00-15:00 και 18:00-21:00

Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (Μουσείο Τσιτσάνη), Τρίκαλα.

Από το γραφείο Τύπου