Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: Πολίτης, μαθητής/τρια και πολιτική, σε εκδήλωση για μέλη 15μελών μαθητικών συμβουλίων

11:00Μουσείο Τσιτσάνη17/12/2021

Την έννοια του πολίτη μέσω του ρόλου των μαθητικών συμβουλίων αναδεικνύει ο Δήμος Τρικκαίων. Το Τμήμα Νεολαίας του Δήμου, το Δίκτυο Εθελοντών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων συνεργάζονται για την ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος των μαθητικών συμβουλίων στην τοπική κοινωνία» που συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Νεολαίας του Δήμου Τρικκαίων, το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων. Η εκδήλωση αφορά μόνο μαθητές/τριες και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, στις11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΜουσείουΤσιτσάνη.

Κύριοι ομιλητές θα είναι:

  1. Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Ποιότητας της Νομοπαρασκευαστικής Διαδικασίας της Ελληνικής Βουλής κος Νίκος Κυριαζής (Εισήγηση: Η άμεση Δημοκρατία από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα)
  2. Ο Δρ. Οικονομικών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κος Εμμανουήλ – Μάριος  Οικονόμου (Εισήγηση: Η λειτουργία της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Κοινοβουλίου)
  3. Και ο επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς κος Ιωάννης Λ. Κωνσταντόπουλος (Εισήγηση: Η σχέση Δημοκρατίας και Ηθικής – Ασφάλεια και Πληροφόρηση του Διαδικτύου).

Η ημερίδα θα είναι υβριδική ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα:
α) Διά ζώσης με 30 μαθητές/τριες – μέλη των δεκαπενταμελών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων με τους συνοδούς καθηγητές τους και
β) Με προβολή μέσω διαδικτυακού συνδέσμου την ίδια ώρα για τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Με το πέρας της εκδήλωσης οι ομιλητές θα απαντήσουν σε ερωτήματα και θα ακολουθήσει συζήτηση τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης.

Όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη και επικεφαλής του Τμήματος Νεολαίας και Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Λάππας, «σημασία έχει να μπορούν οι αυριανοί ενεργοί πολίτες, να έχουν εφόδια που θα ενισχύουν τη συμμετοχή τους στα κοινά. Μέχρι στιγμής παίρνουν θέση μέσω των διεργασιών στις μαθητικές κοινότητες. Η εκδήλωση στοχεύει στο “αύριο”, στην ενεργή παρουσία των μαθητών και μαθητριών μας στην κοινωνία».

Από το γραφείο Τύπου

 Ο ρόλος των μαθητικών συμβουλίων στην τοπική κοινωνία