Δήμος Τρικκαίων

Δ. Τρικκαίων: Τεχνογνωσία στους συλλόγους για να ενισχυθεί «Η δύναμη της γειτονιάς»

10:30Μουσείο Τσιτσάνη4/12/2021 - 5/12/2021

Με ένα διήμερο σεμινάριο ο Δήμος Τρικκαίων, το Μουσείο Τσιτσάνη και το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, ενεργοποιεί και διοχετεύει γνώση στους συλλόγους που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου. Πρόκειται για σεμινάριο με τίτλο «Η δύναμη της γειτονιάς» και το οποίο αφορά σε δύο ημέρες δράσεων και παροχής τεχνογνωσίας.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021 (ώρα έναρξης 10:30) στο Μουσείο Τσιτσάνη. Ηδη έχουν προσκληθεί τα μέλη συλλόγων που λειτουργούν στον Δήμο Τρικκαίων, με τον αντιπρόεδρο του Μουσείου και επικεφαλής των εθελοντών του Δήμου, Μιχάλη Λάππα, να τονίζει:

«Στους καιρούς των πολλαπλών οικονομικών, κοινωνικών και υγειονομικών κρίσεων που διανύουμε ήρθε η ώρα να συναντηθούμε και να ξανασυστηθούμε. “Όλοι για έναν και ένας για όλους”. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ο μόνος δοκιμασμένος τρόπος εδώ και αιώνες. Είναι η ώρα της ενωμένης δράσης που η κάθε γειτονιά οφείλει να πράξει. Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πολύτιμα εργαλεία».

Το πλαίσιο αυτό, το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Σχεδιασμό δράσεων γνωριμίας και ενδυνάμωσης της γειτονιάς-συνοικίας

– Κατανόηση τρόπων ενεργοποίησης και αλληλεπίδρασης των μελών

– Χρήση τεχνολογιών για την επίτευξη σκοπών

– Επικοινωνία γενεών και ανατροφοδότηση γνώσεων, εμπειριών (Ιστορίες της γειτονιάς με χρήση Νέων Τεχνολογιών, που βοηθούν στο να μάθουμε τη γειτονιά μας. / Ιστορίες της γειτονιάς από τους παλιότερους με τραγούδι, χορό και μουσικές δράσεις.)

Ενδεικτικά θα υλοποιηθούν:

  1. Συμπλήρωση του πίνακα δεξιοτήτων και ικανοτήτων με χρήση Νέων Τεχνολογιών
  2. Συμπλήρωση του εβδομαδιαίου πίνακα δράσεων με χρήση Νέων Τεχνολογιών
  3. Χρήση του viber για την ενδυνάμωση της ομάδας
  4. Ομάδες στήριξης και υποστήριξης σε επερχόμενο κίνδυνο
  5. Δράσεις για δύσκολες καταστάσεις.

Το σεμινάριο αφορά αποκλειστικά σε μέλη των ΔΣ των Συλλόγων και θα υλοποιηθεί με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Από το γραφείο Τύπου