Δήμος Τρικκαίων

Δημόσιος θηλασμός και στα Τρίκαλα

11:00 Μουσείο Τσιτσάνη3/11/2019

Δημόσιος θηλασμός θα πραγματοποιηθεί και το 2019 στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις 11:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Τρικκαίων, στην αίθουσα του Δημοτικού Χορευτικού Συλλόγου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας Τρικάλων,

«Δέκα χρόνια κοινής πορείας συμπληρώνονται φέτος για το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. Δέκα χρόνια κοινής πορείας απλών, καθημερινών μητέρων, οι οποίες ενώθηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ολόκληρη την Ελλάδα κατά χιλιάδες και μοιράστηκαν φόβους, ανησυχίες, αγωνίες, ανασφάλειες, απόγνωση,  απελπισία, ελπίδα, πίστη, αγάπη, αφοσίωση, ειλικρίνεια, αναγνώριση, επιτυχίες.

Δημιούργησαν μια διαδικτυακή κοινότητα, δημιούργησαν μια ευρεία οικογένεια όπου η καθεμία έδωσε κομμάτι της ψυχής της και με υπομονή κ επιμονή, έβαλε το λιθαράκι της για την αλλαγή που θα χαίρονται αύριο τα παιδιά μας. Μέσα στα δέκα χρόνια, η αγάπη μας και η πίστη μας στην αξία του θηλασμού, κατόρθωσε ώστε τα απαξιωτικά και περιπαικτικά σχόλια των πρώτων χρόνων, να μετατραπούν σε σχόλια απορίας, γιατί κάποιος να συνεχίζει να πραγματοποιεί εκδηλώσεις για κάτι που θεωρείται πλέον δεδομένο και αυτονόητο; Για την δικιά μας γενιά και τις προηγούμενες, ο θηλασμός δεν ήταν δεδομένος, δεν ήταν αυτονόητος και οι στατιστικές το αποδεικνύουν περίτρανα.

Δώσαμε έναν αγώνα ψυχής και βγήκαμε νικήτριες. Καταφέραμε αυτό που στα μάτια μας τα πρώτα χρόνια φάνταζε αδύνατον. Αλλάξαμε εγκατεστημένη νοοτροπία δεκαετιών. Δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας. Στη διάρκεια των ετών κουραστήκαμε, γονατίσαμε, κλονιστήκαμε, κλάψαμε, απογοητευτήκαμε, άλλωστε εμείς δεν ήμασταν εκπαιδευμένοι μαχητές. Όπλο μας ήταν μονάχα η αγάπη μας και η πίστη μας για το φυσικό… Τα καταφέραμε!!!!

Ο θηλασμός είναι πια μέρος της ζωής μας. Πολλοί εχθροί έγιναν φίλοι και συνοδοιπόροι. Υπάρχει πλέον μια μεγάλη αλυσίδα βοήθειας και ενημέρωσης. Ο θηλασμός πήρε ξανά την θέση που του αξίζει».

 

Από το γραφείο Τύπου