Δήμος Τρικκαίων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων βραβεύει τους "φαν" του βιβλίου

19:3031/3/2017

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ. η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων οργανώνει στον χώρο του παιδικού τμήματος την- καθιερωμένη εδώ και δεκαετίες- ετήσια εκδήλωση βράβευσης των τακτικότερων αναγνωστών-μαθητών του 2016

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

–  Ομιλία από τη Χρυσάνθη Τσιαμπαλή,  συγγραφέα, με θέμα «Η επίδραση του λογοτεχνικού βιβλίου στην ολόπλευρη  καλλιέργεια των παιδιών»

–  Βράβευση των τακτικότερων αναγνωστών – μαθητών της Δ.Β.Τ.  για  το  έτος  2016

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα , να τονίσει την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνει τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Το 2017, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ρωσίας.Το μήνυμα το έγραψε ο ταλαντούχος ποιητής και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Sergey Makhotin ενώ η μετάφραση στα ελληνικά είναι της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου. Την αφίσα τη φιλοτέχνησε o διακεκριμένος καλλιτέχνης Mikhail Fedorov, υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο Εικονογράφησης Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2016. Η αφίσα με το μήνυμα τυπώθηκε στα ελληνικά με χορηγό τις Εκδόσεις Πατάκη και διανέμεται με τη φροντίδα τους.