Δήμος Τρικκαίων

Δωρεάν παράσταση της "Ελένης" του Ευριπίδη

18:0010/11/2016

Δωρεάν παρακολούθηση θεατρικής παράστασης για εκπαιδευτικούς και το κοινό

 

Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό «Μικρός βορράς» μια εξαιρετική παράσταση, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, την “Ελένη” του Ευριπίδη.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, με ελεύθερη είσοδο για τους καθηγητές, κατά προτεραιότητα, και για το κοινό, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στον Μύλο Ματσόπουλου

Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι πραγματοποιούνται παραστάσεις για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου από Τρίτη 8 έως και Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 για δύο θεατρικές παραστάσεις: 9.00 και στις 11.00 π.μ.

Το έργο του Ευριπίδη, ένα αιρετικό, αντιπολεμικό κείμενο, ζωντανεύει θεατρικά, με τη σκηνοθετική ματιά του δοκιμασμένου στο νεανικό-εφηβικό θέατρο, Τάσου Ράτζου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η γλώσσα και το πνεύμα των μεγάλων τραγικών μπορούν να είναι οικεία και απόλυτα συνδεδεμένα με τις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων.

Τέσσερις νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί με ελάχιστα σκηνικά μέσα, με ζωντανή μουσική και μια ευέλικτη, σύγχρονη σκηνοθετική οπτική στήνουν μια παράσταση που μιλάει άμεσα στους μαθητές και τους επιτρέπει να δουν με άλλη ματιά τη “σχολική” τους ύλη.

Ο Ευριπίδης, τραγικά επίκαιρος, στην πιο σκληρή στιγμή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, αμέσως μετά την τρομερή καταστροφή της Σικελικής εκστρατείας, με τα παραπάνω λόγια, μέσω του μοτίβου του ειδώλου, αναδεικνύει τον παραλογισμό και τη ματαιότητα του πολέμου.