Δήμος Τρικκαίων

Δράση της «Φλόγας» στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

20:30Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος27/9/2021 - 29/9/2021

Ταινία που στηρίζει δράσεις της «Φλόγας» προβάλλεται για τρεις ημέρες στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Τρικάλων. Το τριήμερο 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία «Η Οδύσσεια του Βάση» το 50% των εσόδων από την προβολή της ταινίας στον Θερινό Κινηματογράφο θα διατεθούν εξολοκλήρου στην «Φλόγα» για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες.

Η εκδήλωση – προβολή γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Περίληψη της ταινίας

«Η Οδύσσεια του Βάση» είναι μια ταινία δρόμου με πρωταγωνιστή τον Βάση (Βασίλη Παπαθεοχάρη), έναν Έλληνα σκηνοθέτη που ζει στο Αλικάντε της Ισπανίας και ονειρεύεται μια μεγάλη καριέρα αλλά δεν καταφέρνει να πουλήσει κανένα σενάριο. Ο φίλος του Suso (Alejandro Tous), ένας Ισπανός “φαφλατάς” που αναλαμβάνει το ρόλο του παραγωγού, τροφοδοτεί συνεχώς τις ελπίδες του για το αμερικανικό όνειρο αλλά αντί να τον βοηθήσει τον βυθίζει περαιτέρω στα χρέη του. Όταν η μητέρα του ζητά να επιστρέψει στην Ελλάδα για το Πάσχα, ο Βάση θεωρεί τους γονείς του ως την τελευταία του ελπίδα να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να κάνει τη δική του ταινία. Η Αλεξάνδρα (María Gregorio), μια νεαρή γυναίκα που πρέπει να ταξιδέψει όσο το δυνατόν φθηνότερα στην Ελλάδα, συμφωνεί να οδηγήσει το τροχόσπιτό του και έτσι ξεκινούν μια «οδύσσεια», ένα ταξίδι, το οποίο δεν θα τελειώσει ακόμη και όταν φτάσουν στο προορισμό τους.

Η ταινία δρόμου (road movie) ελληνο-ισπανικής παραγωγής, εξελίσσεται κινηματογραφικά σε πέντε χώρες, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Αλβανία και την Ελλάδα.

«Η Οδύσσεια του Βάση» έχει επιλεχθεί σε πάνω από 20 φεστιβάλ μέχρι σήμερα παγκοσμίως και έλαβε 7 βραβεία! Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου και βραβεύτηκε με το βραβείο κοινού Μιχάλης Κακογιάννης. Επίσης ήταν υποψήφια και για τα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το βραβείο ταινίας καλύτερης ελληνικής συμπαραγωγής. Επίσης έλαβε βραβεία καλύτερης ταινίας και ηθοποιίας στα φεστιβάλ Moscow Indy Film Festival (Ρωσία), Barcelona Planet Film Festival (Ισπανία), Rural Film festival (Ισπανία), κ.α. Μερικά ακόμη από τα φεστιβάλ στα οποία ήταν υποψήφια έως καλύτερη ταινία: στο 71ο Φεστιβάλ του Σαλέρνο (Ιταλία), Light house International Film Festival (New Jersey, USA), το 34ο Fort Lauderdale International Film Festival (Florida Miami, USA) και πολλά άλλα.

 

Από το γραφείο Τύπου