Δήμος Τρικκαίων

Εφηβικές δημιουργίες από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

19:15Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων "Αθανάσιος Τριγώνης"5/5/2019

“Παραλογές” από το Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων του Δημοτικού Θεάτρου

 

Την Κυριακή 5 Μαΐου στις 19.15, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Παραλογές» από το Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

Μια παράσταση βασισμένη στα δημοτικά τραγούδια:

 

  • Του Νεκρού Αδελφού
  • Του Γιοφυριού της Άρτας
  • Του Μαυριανού και της Αδελφής του
  • Της Λυγερής και του Χάρου
  • Η Μάννα η Φόνισσα

 

Πάνω από τριάντα νέες και νέοι των Τρικάλων δημιουργούν και μπολιάζουν την ελληνική παράδοση με την νεανική τους παρουσία και τη συνέχιση και ανανέωση του ελληνικού πολιτισμού, με πάθος, ενέργεια και ήθος. Δημιουργούν μια εξαιρετική παράσταση με υψηλό καλλιτεχνικό και εκ-παιδευτικό αποτέλεσμα.

 

Συντελεστές:

Γάλλος Νίκος, Γκίκας Γιώργος, Γκιολέκα Νάσια, Διακοδημήτρη Ηλιάνα, Καλαντζής Σωτήρης, Καλαντζή Εύα, Καλιακούδα Αναστασία, Κορκή Ιωάννα, Μανθέλα Αθανασία, Μητσιάδη Βένια, Μπαλάς Λευτέρης, Μπαταβάνης Φώτης, Μπουλογεώργου Ολυμπία, Μπουλογεώργου Βίβιαν, Νταμάτη Ιωάννα, Ντόγκα Δήμητρα, Παντέρας Παναγιώτης, Παπαϊωάννου Αναστασία, Παππάς Νίκος, Πλεξίδα Θεοδώρα, Πρωτόγερα Μαριτίνη, Τσιούνη Χριστίνα, Τσιούνη Θεοδώρα, Τσιγάρα Έφη, Τσάρκου Μιγκένα, Τζαχόλλι Φερνάλντο Μιχαήλ, Φυσικοπούλου Ιωαννα.

Διδασκαλία –Σκηνοθεσία: Αντονέλλα Χήρα Χριστίνα Κριθαρη, Διδασκαλία τραγουδιού: Ιωάννα Τσιλιμίγκα, Κατασκευές: Μαρία Τάχου, Συμμετέχει ο Λευτέρης Γώγος, Αφίσα: Νίκος Γάλλος.

Τιμή εισιτηρίου 3 €.

 

«Το δημοτικό τραγούδι αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την εκδήλωση των συναισθημάτων του λαού, την έκφραση των καημών και των πόθων του, καθώς και την εξιστόρηση συμβάντων σχετικών με την ιστορία ή την καθημερινότητά του […]. Οι παραλογές πλέκονται, με ιδιαίτερη ελευθερία, γύρω από ακραίους συνήθως μύθους συνδυάζοντας περίτεχνα το λογικό και πραγματικό με το φανταστικό, το αλλόκοτο ή το παράλογο. Επομένως, συχνά οι ιστορίες τους περνούν στον χώρο του μεταφυσικού, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με τον Κάτω Κόσμο, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η προσέγγιση ζωντανών και νεκρών». Έφη Ντασκαγιάννη, Παραλογές και μεταφυσικό στοιχείο, Αθήνα: Το Ανώνυμο Βιβλίο, 2016.