Δήμος Τρικκαίων

Εκδήλωση για την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος στα Τρίκαλα

19:00Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου6/7/2018

 

Σε μια ακόμη προσφορά προς τους νέους και τις νέες που αγωνιούν για το μέλλον τους προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Μαζί με την ομάδα Εθελοντών και το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού για την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Χρήστο Ταουσάνη, Διδάκτορα Α.Π.Θ., Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων στις 19:00.  Ο Δρ Ταουσάνης θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην ορθή και έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού.

Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

 

Από το γραφείο Τύπου