Δήμος Τρικκαίων

Εκδήλωση για τις «Γυναίκες στην Επανάσταση του 1821»

18:00Δημοτικός Κινηματογράφος2/11/2021

 

Εκδήλωση για τις «Γυναίκες στην Επανάσταση του 1821»συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Τρικάλων, την Επιτροπή 1821 του Δήμου Τρικκαίων και την Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ.

Με αφορμή το βιβλίο της Βασιλική Λάζου «Γυναίκες και Επανάσταση», ο φιλόλογος-ιστορικός Κώστας Μιχαλάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων, συζητά με τη συγγραφέα την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 18:00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων, στον Μύλο Ματσόπουλου.

Η προσφορά των γυναικών στην επανάσταση, οι συνθήκες ζωής τους πριν και μετά από αυτήν, ιδιαίτερες μορφές, όπως η Μαντώ Μαυρογένους, οι τύχες των γυναικών του Μεσολογγίου και άλλες πτυχές θα παρουσιαστούν σε αυτήν την ιδιαίτερη εκδήλωση που παρουσιάζει τη συμμετοχή του «άλλου μισού του ουρανού» στον Αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Η Βασιλική Λάζου είναι διδάκτωρ ιστορίας, με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Διδάσκει στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. ως ειδικό διδακτικό προσωπικό, αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο πάνω σε ιστορικά θέματα, ενώ συμμετέχει σε πολλές συλλογικές προσπάθειες ανάδειξης της ιστορίας του τόπου μας.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα

Από το γραφείο Τύπου