Δήμος Τρικκαίων

Έκθεση Ζωγραφικής «Fuga για έναν Άγγελο»

6/1/2018 - 17/1/2018

Έκθεση Ζωγραφικής «Fuga για έναν Άγγελο»
της Αγγελικής Κούρκουλου
και
ζωντανό μουσικο-εικαστικό δρώμενο
από τη μουσικο-εικαστική ομάδα PanAngel8Arts

Το Μουσείο Τσιτσάνη φιλοξενεί, από τις 6 έως τις 17 Ιανουαρίου 2018, την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Κούρκουλου με τίτλο «Fuga για έναν Άγγελο», με έργα έντονα παραμυθένια και εξωκοσμικά.
Πρόκειται για μία ονειρική έμπνευση της καλλιτέχνιδος, η οποία δημιούργησε έργα τέχνης που αναβλύζουν μια θεογονία φαντασίωσης, με όντα που κινούνται και μετασχηματίζονται συνέχεια αιωρούμενα στις διαθλάσεις του πνευματικού, μεταφυσικού και ουσιαστικού φωτός.
Η Αγγελική Κούρκουλου έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αμερική, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Δανία, την Αυστραλία και τις δυτικές Ινδίες. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε διάφορα μέρη του κόσμου. Έχει διδάξει ζωγραφική από το 1988 στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα, και -τα τελευταία χρόνια- στον Βόλο (όπου ζει) και στα Τρίκαλα.
Στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της έκθεσης το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 18.00 στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μοναδικό μουσικο-εικαστικό δρώμενο από την ομάδα PanAngel8Arts , η οποία ιδρύθηκε το 2007 από τη ζωγράφο Αγγελική Κούρκουλου και τον συνθέτη Παναγιώτη Μπερλή.
Οι δύο καλλιτέχνες γεφυρώνουν τις τέχνες της ζωγραφικής και της μουσικής σε ένα πρωτοποριακό και συναρπαστικό δρώμενο που διεγείρει τις αισθήσεις και οδηγεί στον κόσμο της φαντασίας!
Ένας χρωστήρας που μαγικά γεμίζει με χρώματα και σχήματα το κανναβάτσο και ένα πιάνο που αναβλύζει αρμονικά μελωδίες και ηχοχρώματα, παρακινεί το κοινό να ταξιδέψει σε ένα φαντασμαγορικό μουσικο-εικαστικό σύμπαν!

Στο μουσικο-εικαστικό δρώμενο «Fuga για έναν Άγγελο» οι δύο καλλιτέχνες ως «συγκοινωνούντα δοχεία» πλάθουν με χρώματα και μουσική τους «Χορούς των Αγγέλων», ενώ η φιλόλογος Αγγελική Αναγνώστου απαγγέλλει αποσπάσματα από την ποιητική σύνθεση του Κωνσταντίνου Ρούτη «Χεβά-Το μονοπάτι των Αγγέλων», που είναι εμπνευσμένη από τη σειρά των Αγγέλων της ζωγράφου, καθώς και αποσπάσματα άλλων Ελλήνων ποιητών με αντίστοιχη θεματική.
Από το γραφείο Τύπου