Δήμος Τρικκαίων

Εκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Τζιμούλη στο Μουσείο Τσιτσάνη

10:30 -13:30 και 18:30 -21:00Μουσείο Τσιτσάνη6/9/2018 - 13/9/2018

Την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη στις 18:30. εγκαινιάζεται η πρωτότυπη  έκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Τζιμούλη στον χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων του Κέντρου έρευνας – Μουσείου Τσιτσάνη. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 έως 13 Σεπτέμβρη και θα είναι επισκέψιμη πρωινά μεταξύ 10:30 ως 13:30 και απογευματινά 18:30 ως 21:00.

Θα παρουσιαστούν έργα εμπνευσμένα από σημεία της παλιάς πόλης των Τρικάλων. Σημεία που έπαιξαν ανελέητα με το χρόνο και κέρδισαν.  Σημεία που αποτελούν πραγματική τέχνη, δημιουργούν υψηλή αισθητική αλλά ταυτόχρονα κράτησαν και τη χρηστική τους αξία.

Μπροστά στην εικόνα της ήδη δημιουργηθείσας τέχνης,  τα υλικά δυσανασχετούν, επαναστατούν, εκτινάσσονται, τρέχουν να σωθούν. Χωρίς να θέλουν, δημιουργούν έτσι πολύχρωμα παλιά περίτεχνα κάγκελα, παράθυρα, γείσα σπιτιών, σκεπές, λάμπες, τοίχους αλλά και δέντρα και ξερόχορτα και ότι άλλο βρουν στο διάβα τους… σε μια προσπάθεια να μετρηθεί ο χρόνος…   Όλα όσα φιλοτεχνήθηκαν κάποτε και άντεξαν πολέμους, άντεξαν στο χρόνο και κυρίως άντεξαν τη λαίλαπα του εκμοντερνισμού και του νεόπλουτου κιτς.

Βιογραφικό

Ο Αθανάσιος Τζιμούλης γεννήθηκε στα Τρίκαλα όπου και συνειδητά επέλεξε να ζει.

Εκτός από τη ζωγραφική, δημιουργεί παιδικά βιβλία με παραδοσιακά παραμύθια και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει ένα λιθαράκι τέχνης και αισθητικής στα  παιδιά.

 

Από το γραφείο Τύπου