Δήμος Τρικκαίων

Ελληνική και γαλλική ποίηση στο Μουσείο Τσιτσάνη

11:00 Μουσείο Τσιτσάνη16/3/2019

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της πόλης μας στους Μαραθώνιους Ανάγνωσης του 2017 και 2018, τα Τρίκαλα τιμούν και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας και παίρνουν μέρος για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης με μία εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση.

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης είναι μία πανελλήνια δράση που διεξάγεται ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με συμμετοχή μαθητών και ενηλίκων πολιτών οι οποίοι καλούνται να προσέλθουν σε συγκεκριμένο χώρο και να διαβάσουν αποσπάσματα συγκεκριμένου, προεπιλεγμένου έργου – βιβλίου.

Στην πόλη μας, φέτος, γιορτάζουμε παράλληλα την παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας (20 Μαρτίου) και την παγκόσμια ημέρα ποίησης (21 Μαρτίου)και αφιερώνουμε την εκδήλωση στην ποίηση. Με προτεραιότητα και έμφαση στη γαλλόφωνη, αλλά όχι μόνο γαλλική, ποίηση, μπορούμε να συμπεριλάβουμε στα ποιητικά μας αναγνώσματα Έλληνες ποιητές μεταφρασμένους στα γαλλικά καθώς και γαλλόφωνους ποιητές μεταφρασμένους στα ελληνικά, για εκείνους που ίσως θελήσουν να συμμετάσχουν αλλά δεν γνωρίζουν γαλλικά.

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους τους φίλους της ποίησης και της γαλλικής γλώσσας, μικρούς και μεγάλους, να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά της ποιητικής απαγγελίας και να εμπλουτίσουν το ποιητικό μας αναλόγιο διαβάζοντας το αγαπημένο τους ποίημα στα γαλλικά.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου μας [email protected]  και στα τηλέφωνα : 6937090929 και 6972384431 ή απλά να έρθετε με το αγαπημένο σας ποίημα.

Πού; Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Eκδηλώσεων του Κέντρου Έρευνας – Μουσείου Τσιτσάνη (παλιές φυλακές), το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 11:00 .

   

Σας περιμένουμε όλους!!!

Venez nombreux!!!