Δήμος Τρικκαίων

Εμβληματικό έργο από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

21:30Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)30/6/2021 - 1/7/2021

 

Η «Γυναίκα της Ζάκυθος» από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 

Με αφορμή την εμβληματική επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων- Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων, παρουσιάζει το έργο του Διονυσίου Σολομού η «Γυναίκα της Ζάκυθος».

Με δύο παραστάσεις (30  Ιουνίου και 1 Ιουλίου, στις 21.30 μστο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Φρουρίου), το Δημοτικό Θέατρο βρίσκεται κοντά στο τρικαλινό κοινό, με τους συντελεστές να έχουν εργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Στόχος, να παρουσιαστεί το σημαντικό αυτό έργο με βάση την επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης αλλά και να αποδοθεί η λογοτεχνική πλευρά του.

Η «Γυναίκα της Ζάκυθος» αρχίζει να γράφεται στη Ζάκυνθο στο διάστημα της δεύτερης πολιορκίας του Μεσολογγίου (1825-1826). Μέσα από τα μάτια του Διονυσίου Ιερομονάχου, εγκάτοικου στο ξωκλήσι τον Αγίου Λύπιου (Αλύπιου) στη Ζάκυνθο, ο ποιητής, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, είναι παρών ή αοράτως παρών στις δραματικές στιγμές που προηγήθηκαν της ηρωικής εξόδου, για να αφηγηθεί την πορεία μιας Γυναίκας στην πόλη της Ζακύνθου, την ασκήμια και την κακία της, τη σκληρή συμπεριφορά της απέναντι στις Μεσολογγίτισσες που είχαν καταφύγει στη Ζάκυνθο, το απροκάλυπτο μίσος της εναντίον της επαναστατημένης Ελλάδας…
Η «Γυναίκα της Ζάκυθος» είναι ένα αριστουργηματικό κείμενο για την αιώνια μάχη του Καλού με το Κακό. Και συνάμα μια προσωπική σάτιρα…

Σκηνοθεσία/Μουσική επιλογή: Αντονέλλα Χήρα
Β. σκηνοθέτις: Μαρία Μανθέλα
Κατασκευή /εμψύχωση κούκλας: Μαρία Τάχου
Κατασκευή κοστουμιών: Βαΐτσα Γαδετσάκη
Σχεδιασμός αφίσας: Αφροδίτη Ευθυμίου
Παίζουν: Βάσω Βόκα, Βάσω Γκουγκαρά, Γκούντα Σάσα, Αλίνα Τζιουρουμία, Αφροδίτη Ευθυμίου, Ιουλία Κούρτη, Αφροδίτη Μανουσάκη, Θανάσης Μάργαρης, Αναστασία Μελισσοπούλου, Χριστίνα Μητρούσια, Βάσω Μπουλογιώργου, Αχιλλέας Μπουρδούβαλος, Γεωργία Μπουροκώστα, Ρωσσάνα Παπαθέου, Φωτεινή Σπανού, Εύα Τσαρμακλιώτη, Χρύσα Χαρδαλίδου.

Γενική είσοδος: 5€

Από το γραφείο Τύπου