Δήμος Τρικκαίων

Ενημερωτική εκδήλωση στο Μεγαλοχώρι για το εμβόλιο

10:3021/11/2021

Με ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε χωριά, στις έδρες των τέως καποδιστριακών Δήμων (και νυν Δημοτικών Ενοτήτων) ο Δήμος Τρικκαίων και ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων συνενώνουν δυνάμεις για να επιτευχθεί αύξηση των εμβολιασμών. Μετά τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί προ μηνός στο Δημαρχείο Τρικκαίων και τις κοινές επισκέψεις στα εμβολιαστικά κέντρα του Δήμου Τρικκαίων, η πρωτοβουλία ενισχύεται και με ενημερωτική δράση.
Συγκεκριμένα, με 7 ανοιχτές εκδηλώσεις στις ισάριθμες έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, επιχειρείται η άμεση ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη που προκύπτουν από τον εμβολιασμό.
Με γιατρούς, νοσηλευτές/τριες και την επιστημονική γνώση, συνοδευόμενα από ενημερωτικά φυλλάδια, οι δύο φορείς ενισχύουν την προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.
Ούτως ή άλλως τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα αυξημένα στον Δήμο Τρικκαίων (άνω του 75%) αλλά εν όψει και «αναμνηστικής» δόσης και προστασίας του πληθυσμού και του χειμώνα, η εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινά.
Πρώτος σταθμός, το Μεγαλοχώρι. Την ερχόμενη Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, στις 10:30, στην κεντρική πλατεία του Μεγαλοχωρίου, οι κάτοικοι θα ενημερωθούν από τη γιατρό παθολόγο του Κέντρου Υγείας Τρικάλων (πρώην πολυιατρεία) κ. Μακρυνιώτη, για τον εμβολιασμό και τα οφέλη του. Θα απαντήσει σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις, προκειμένου καμία αμφιβολία για τη χρησιμότητα του εμβολίου να μηξν αιωρείται.
Η δράση υποστηρίζεται και από το Κέντρο υγείας Τρικάλων, που διαθέτει και νοσηλεύτριες για τη συγκεκριμένη δράση, ενώ θα διανεμηθούν και ενημερωτικά φυλλάδια που ήδη εκδίδονται.
Θα παραστούν εκπρόσωποι του Δήμου Τρικκαίων (οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Λεβέντη και Σακκάς) και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Πέτρου.

Από το γραφείο Τύπου