Δήμος Τρικκαίων

Επανεκκίνηση Καρδιάς 2021: Η αθλητική οικογένεια των Τρικάλων σε εκδήλωση για τη χρήση απινιδωτή

19:00Μουσείο Τσιτσάνη18/10/2021

Σημαντική πρωτοβουλία για την υγεία και την προσπάθεια να σωθούν ζωές υλοποιείται στα Τρίκαλα τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 στις 19:00 στο Μουσείο Τσιτσάνη.
Προπονητές/τριες, αθλητές/τριες στον Δήμο Τρικκαίων, και μέλη αθλητικών σωματείων, θα ενημερωθούν από ειδικούς και επιστήμονες του ΤΕΦΑΑ –ΠΘ, μέσω εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, τόσο για τα σημεία στα οποία ήδη ο Δήμος Τρικκαίων έχει εγκαταστήσει απινιδωτές, όσο και για τη διαδικασία χρήσης απινιδωτή για την υποστήριξη της ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση).
Με πρωτοβουλία του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων, μετά τα πρόσφατα συμβάντα, στα οποία η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με χρήση απινιδωτή έσωσε τη ζωή αθλητή μέσα στα γήπεδα, συνεργάστηκαν για την διοργάνωση της εκδήλωσης 5 φορείς:  ο Δήμος Τρικκαίων, ο ΓΣ Τρικάλων, το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δη το Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας – ΚΕΑΦΑ, η Ομάδα Εθελοντών Τρικάλων και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ – παράρτημα Θεσσαλίας).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου, συνεχίζοντας την πολύχρονη σύμπραξη ΤΕΦΑΑ-ΠΘ και Δήμου Τρικκαίων σε ενέργειες ενημέρωσης και εκπαίδευσης στην ΚΑΡΠΑ.
Για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία των διοργανωτών και ομιλητών επιστημόνων, και των εκπροσώπων προπονητών (με προεγγραφή) των αθλητικών σωματείων της πόλης μας.
Επίσης, θα μεταδοθεί δικτυακά για κάθε ενδιαφερόμενο/η συμπολίτη μας ζωντανά μέσω του ψηφιακού καναλιού του Μουσείου Τσιτσάνη στη διεύθυνση https://youtu.be/-GqwLel1Ayw

Από το γραφείο Τύπου